Lezersvraag: ‘Mijn zusje heeft spullen van de erfenis achterover gedrukt… Wat moet ik doen?’

erfenis

‘Mijn moeder zou de spullen verkocht hebben, volgens mijn zusje’

Iedere week behandelen wij een vraag van een van onze lezeressen die is ingestuurd via de mail. Deze week vertelt Jeanette (45) haar verhaal. Haar moeder is onlangs overleden en ze heeft het hier heel moeilijk mee. Nu is ze erachter gekomen dat haar jongere zusje spullen achterover drukt van de erfenis en weet ze niet meer wat ze moet doen. Kunnen onze lezeressen haar helpen? 

Begrafenis regelen
Jeanette (45): “Mijn moeder en ik hadden een hele hechte band na het overlijden van mijn vader 11 jaar geleden. We deden veel samen en hadden bijna dagelijks contact. Dit, tot grote ergernis van mijn jongere zusje. De schok was voor mij dan ook extra groot toen mijn moeder een paar weken geleden plotseling overleed. Ze was thuis in elkaar gezakt en hulp kwam helaas te laat. Ik was – en ben – compleet van de kaart, maar er moesten dingen geregeld worden voor zowel de erfenis als de begrafenis. Mijn zusje hield zich erg afzijdig, onder het mom van ‘dat kan jij beter’. Ik vond het op dat moment niet zo erg, omdat het een vorm van afleiding was. Ik zette me enorm in om mijn moeder het beste afscheid te geven.

Spullen missen
Mijn man zou me na de begrafenis helpen om alle bezittingen in kaart te brengen. Mijn moeder had een heel beknopt testament geschreven, dus er waren maar een paar spulletjes vooraf verdeeld. Toen we het huis binnenkwamen viel mij gelijk op dat er een schilderij uit de gang miste. Ik vond dit bijzonder, omdat die er de week voordat ze stierf nog wel hing. Ik dacht er het mijne van, maar ging verder met inventariseren. Toen bleken er ook sieraden, een dure klok en kristallen beeldjes te missen. Mijn zus was -naast ikzelf- de enige met een sleutel van het huis, maar toen ik haar naar de vermiste spullen vroeg ontkende ze alles. Mijn moeder zou de spullen volgens haar een paar weken geleden verkocht hebben. Ik geloof haar verhaal niet, maar ik weet ook niet hoe ik moet bewijzen dat zij de spullen gepakt heeft.”

Wat zou jij doen als je in Jeanette’s situatie zat? Help haar en reageer met een mogelijke oplossing onder onze Facebookpost.

De namen in dit artikel zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wil je ook (anoniem) je verhaal delen? Mail naar [email protected].