Feit of fabel: eten we écht zoveel spinnen in onze slaap?

 

De vraag waar je altijd al antwoord op wou hebben

Velen van ons zijn geen fan van deze achtpotige, harige, kriebelige beestjes. Helemaal toen duidelijk werd dat wij gemiddeld een ‘x’ aantal spinnen per jaar in onze slaap zouden eten, werd iedereen gek. Dit horrorscenario zal je vast moeilijk in slaap hebben gekregen wanneer je weer eens een spinnetje in het hoekje van de kamer zag hangen. 

We willen voor eens en altijd het antwoord weten; is het een feit of een enorme fabel dat wij spinnen in onze slaap eten?

Buzzfeed
Deze twee dingen in het leven staan in ieder geval vast; wij mensen slapen vaak met onze mond open én hoe schoon je huis ook is, in elk huis zijn spinnen te vinden. Dus technisch gezien is het inderdaad mogelijk dat wij jaarlijks wel eens een spinnetje naar binnen werken. Eerder onderzoek toonde aan dat er ‘ontdekt’ was hoeveel spinnen wij jaarlijks zouden eten. Wat blijkt? Allemaal onzin! Spinnen doorslikken gebeurt echt bijna nooit. En Buzzfeed heeft daar nu het bewijs voor.

Alles voor de wetenschap
Shane van Buzzfeed nam het heft in eigen handen en gaf zichzelf op als dapper proefpersoon. Hij heeft aan den lijve ondervonden of spinnen daadwerkelijk in je mond kruipen tijdens het slapen. Al het bewijs is te zien in de onderstaande video, want hierin kan je zien dat spinnen in eerste instantie boven zijn gezicht hangen, er vervolgens over heen lopen en dat terwijl Shane zijn mond bleef openhouden. De conclusie? Ze bleven het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van zijn mond! Doordat spinnen relatief bange beestjes zijn, kruipen ze het liefst naar ‘veilige’ plekjes toe. Vanwege alle bewegingen die wij in onze slaap maken, de geluiden die uit onze mond komen en de vochtigheid maakt dat het niet echt uitnodigend is voor spinnen om een nachtje te verblijven. Ze blijven hier dus liever uit de buurt, wat ons erg gerust stelt en wij weer met een gerust hart kunnen slapen!

Lees ook: Dit is waarom je nooit met je beha aan moet slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: And See | Beeld: Pexels