‘Mijn ex-verloofde weigerde me in de verloskamer tijdens de bevalling van ons kind’

bevalling

Het stel verbrak aan het begin van de zwangerschap hun verloving

Oscar* en zijn vriendin hadden het helemaal voor elkaar. Ze waren gelukkig samen, hadden zich verloofd en ze verwachtten samen hun eerste kindje. Toch ging het helemaal mis, toen Oscar de fout in ging. Op het forum Reddit deelt de man zijn verhaal. 

Verloving verbroken

“Mijn ex en ik waren verloofd. Ze raakte zwanger, maar we hadden veel problemen. Vroeg in haar zwangerschap hebben we toen de verloving verbroken en zijn we uit elkaar gegaan”, vertelt Oscar. Dat het stel uit elkaar ging, valt helemaal aan de man zelf te wijten – en dat geeft hij ook eerlijk toe. “Onze breuk werd versneld doordat ze mij betrapte op vreemdgaan. Ik had vaak contact met mensen achter haar rug om en hield er een paar flirts op na.”

Geen vrienden

De fouten van Oscar hebben voor een enorme deuk in het vertrouwen gezorgd. De twee zijn dan ook niet als vrienden uit elkaar gegaan. “Over het algemeen hebben we tijdens de zwangerschap vriendelijk tegen elkaar gedaan, maar ik zou ons zeker geen vrienden noemen”, legt de man uit. Toch probeerde hij regelmatig contact te houden met zijn ex – al liep dat niet altijd zoals hij in gedachten had. “Een maand voor de uitgerekende datum belde ik haar om te vragen wat het plan was voor de bevalling. Ik ging ervan uit dat ik in de verloskamer aanwezig zou zijn als onze baby ter wereld zou komen, maar daar dacht zij anders over.”

Niet bij bevalling

“Mijn ex vertelde me dat er vanwege de coronamaatregelen maar één persoon bij de bevalling mocht zijn, en daarvoor had ze haar beste vriendin gevraagd. Ze zei dat ik de baby zou ontmoeten zodra ze thuiskwam uit het ziekenhuis.” Deze beslissing kwam nogal onverwacht voor Oscar en viel helemaal niet goed. “Ik werd heel boos, omdat ze mij niet toeliet om getuige te zijn van de geboorte van mijn eigen kind”, vertelt hij. “Ze zei dat ze iemand nodig had die haar steunt en waarbij ze kwetsbaar kan zijn, en dat ben ik helaas niet.” Oscar vraagt zich af of hij te ver is gegaan omdat hij tegen zijn ex uitviel. Wat zijn reactie overdreven of juist heel logisch?

*Oscar is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/throwaway_6030.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn vriend wil weer vrienden worden met zijn ex’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels