‘Ik vroeg mijn familie alle cadeaus terug te geven die ik ze had gegeven’

cadeaus

Van het geld kocht de vrouw ‘nuttige’ cadeaus voor zichzelf

Lola* kan zich niet herinneren dat ze ooit een cadeau heeft gekregen waar ze blij van werd. Zelf geeft ze altijd leuke, gepersonaliseerde cadeaus aan familie en vrienden, waar nog lang over nagepraat wordt. Voor haar is elk cadeau een teleurstelling. Dit jaar was de maat vol voor Lola. Ze besloot alle cadeaus terug te vragen, bracht alles terug naar de winkel en kocht alles van haar eigen lijstje. Op het forum Reddit deelt de vrouw haar verhaal. 

Niet onder de indruk

“Ik wil niet verwend overkomen,” begint Lola haar verhaal, “maar ik ben nooit echt onder de indruk geweest van cadeaus die ik kreeg. Dat laat ik natuurlijk niet merken, ik ben altijd dankbaar en beleefd. Als ik zelf cadeaus geef, zijn ze altijd gepersonaliseerd, tenzij iemand specifiek om iets vraagt. Ik kijk gewoon wat diegene leuk vindt en wat zijn of haar hobby’s zijn. Ik vind het geweldig als ze het cadeau openmaken en helemaal sprakeloos zijn.” Precies dat gevoel mist Lola als ze zelf een cadeautje krijgt. 

Tegenvallende cadeaus 

“Laatst was het weer zover: ik mocht cadeautjes openen.” Helaas voor Lola viel de inhoud wederom tegen. “Ik kreeg een koptelefoon die slechter is dan degene die ik nu heb én in een verschrikkelijke kleur. Ik kreeg ook een douchegel en een paar kaarsen, maar die kan ik niet gebruiken omdat ik een gevoelige huid heb en allergisch ben. Tot slot kreeg ik een mok met een slechte meme erop, die totaal niet bij mijn servies past.” Het mag duidelijk zijn dat de vrouw niet heel blij was met haar cadeaus. 

Theeservies voor koffiedrinker 

Dat Lola niet blij was, is geen uitzondering. Dat is ze namelijk nooit. “Ik kan me geen cadeau bedenken dat ik niet gedoneerd heb of dat in een doos is beland. Elk cadeau dat ik aan een ander heb gegeven, wordt nog steeds tentoongesteld, gebruikt of besproken wanneer het wordt gezien. Waarom verdien ik die moeite niet?” Het is niet dat Lola geen lieve mensen om haar heen heeft. “Ik heb geweldige vrienden en een lieve man, maar ze denken niet na. Waarom krijg ik een theeservies, terwijl ik alleen koffie drink?”

Cadeaus teruggebracht

Nu kerst in aantocht is, begint ook het grote zoeken naar cadeautjes weer. Maar voor Lola was dit jaar de maat vol. “Ik heb tegen iedereen gezegd dat ik geen cadeautjes deed dit jaar.” Maar dat was niet alles, ze had ook een boodschap voor alles wat ze al had gegeven: “Ik wilde alles terug wat ik ze al had gegeven. Ik wilde eerlijk zijn. Ik heb niet het geld om meer dan duizend euro te verspillen aan gepersonaliseerde cadeaus, terwijl ik er alleen maar teleurstelling voor terugkrijg.” De vrouw besloot ook al haar lopende bestellingen te annuleren en alle andere items terug naar de winkel te brengen. “Van dat geld heb ik dingen van mijn eigen verlanglijstje gekocht.”

Familie teleurgesteld 

De actie van Lola viel bij haar familie niet in goed aarde. “Mijn man is gekwetst, vrienden zijn teleurgesteld en mijn familie vindt me verwend. Volgens mij zijn ze boos omdat ze dit jaar geen cadeaus krijgen waarover ze kunnen opscheppen en waar ze op social media mee kunnen pronken. Dit jaar kies ik voor mezelf en krijg ik eens wat ik zelf wil.” Toch begint Lola nu te twijfelen aan haar eigen actie en bekruipt haar een schuldgevoel. Is ze egoïstisch of heeft ze gelijk, wat vind jij? 

*Lola is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/NoGifts28.

Lees ook: ‘Ik vertelde mijn collega’s dat ik geen kinderen kan krijgen, terwijl ik ze gewoon niet wíl’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels