Ook zo moe na de feestdagen? Waarschijnlijk heb je een ‘familie-jetlag’

Je hebt niet eens door dat je er last van hebt…

De feestdagen zijn weer voorbij en hoewel je zou denken dat je je als herboren zou voelen na die paar vrije dagen is het tegendeel waar. Je bent moe, futloos en gewoonweg uitgeput. Hoe kan dat nou? Je hebt het toch heel gezellig gehad? Dat klopt, maar je hebt het ook zwaar gehad zonder het misschien door te hebben. 

Dit heet een ‘familie-jetlag’.

Routine
Als je na de feestdagen last hebt van veel stress en je heel moe voelt, heb je waarschijnlijk last van de ‘familie-jetlag’. Je hebt je normale routine verstoort tijdens de feestdagen, zegt Adam Dried van New York Times. Je moet tijdens de feestdagen opeens allemaal familie zien die je normaal helemaal niet zo vaak zou zien en dat kan zorgen voor deze vorm van jetlag.

Gesprekken
Het maakt in dit geval niet uit of je ze heel aardig vindt of niet. Je moet namelijk in alle gevallen praten over de dingen die het gehele jaar gebeurd zijn en dat is vermoeiend. Daarbij doe je ook extreem je best om de gesprekken goed te laten verlopen, zodat er geen stiltes vallen. Deze dingen gaan vaak onbewust en daardoor weten veel mensen niet dat ze last hebben van de jetlag. Gun jezelf even rust en je bent er zo weer bovenop!

Lees ook: Heb je last van stress? Zo los je dat heel simpel op!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: pxhere