‘Mijn familie neemt het me kwalijk dat mijn bruiloft ’te mooi’ was’

Het droomhuwelijk eindigde in tranen

Wendy* is opgegroeid in een familie die het niet breed heeft. Ze wist echter carrière te maken en tegenwoordig kan ze financieel gezien een fijn leven leiden. Toen ze in het huwelijksbootje stapte, gaf ze dan ook haar droombruiloft, maar dat werd haar door sommigen niet in dank afgenomen… Ze doet haar verhaal op het platform Reddit.

Arm gezin

Wendy begint haar verhaal op Reddit met: ”Ik kom uit een arme familie in een klein stadje. We zijn close, ook al ben ik altijd de rare van het stel geweest (veel verhuizen etc.). Mijn man komt uit een meer middenklasse familie. Een van mijn favoriete bezigheden is het mensen naar hun zin maken. Het leven is soms al moeilijk genoeg en mensen een geweldige tijd bezorgen, is echt de moeite waard voor mij. Ik vind het ook leuk om een ​​evenement te plannen. Dat is voor mij net als een gigantisch knutselproject, ik hou ervan.”

Droombruiloft

Wendy en haar man hebben een mooie carrière en hebben het daardoor erg fijn op financieel gebied. Hun bruiloft was de enige waarschijnlijke keer voor al hun dierbaren om elkaar te ontmoeten en samen de liefde te vieren. Ze wilden het dan ook speciaal en magisch maken. Ze legt uit: ”Ik weet dat een enorme bruiloft voor veel mensen zonde is van het geld, maar voor ons niet. We waren heel duidelijk dat cadeaus niet nodig waren, en mijn tante en ik zetten een fonds op om de onkosten te coördineren voor mensen die wilden komen maar het hotel of een outfit niet konden betalen.”

De bruiloft duurde drie dagen en ze hadden mooie diners en open bars voor 300 personen verzorgd. Ze hielden een groot welkomstfeest, hadden een circusachtig optreden, een soort carnaval voor kinderen, cadeauzakjes voor iedereen en heel veel verrassingen. Ze vertelt: ”Alle onderdelen waren optioneel en we namen het niemand kwalijk als ze maar op één onderdeel kwamen of even niet mee konden swingen. Het was zo leuk om alle vreugde te ervaren en iedereen te zien lachen en gelukkig te zien.”

Wrok

Toch gebeurt er iets naars op de laatste dag van Wendy’s droombruiloft. ”Tijdens de brunch nam mijn tante me apart en vroeg me om naar de kamer van mijn nicht te gaan en haar te troosten. Ze zei dat ze de hele nacht en ochtend had gesnikt omdat haar bruiloft, die binnenkort plaatsvindt, bij lange na niet op dit niveau zou zijn. Ze dacht dat de hele familie het niet leuk zou vinden en haar zou veroordelen. Mijn hart brak! Elke bruiloft van een familielid van mij was tot nu toe rustig; in een schuur, een recreatiecentrum of in iemands achtertuin. Ik – en niemand anders – heeft hier ooit over geoordeeld of op neergekeken en we hadden altijd een prachtige dag.”

Wendy liet haar gasten achter bij de brunch en bracht bijna een uur door op de kamer om haar nicht van bovenstaande te verzekeren. “Ik vertelde haar dat een bruiloft een feest is om de liefde te vieren, dat het niet om geld draait en dat we er allemaal erg naar uit kijken. Mijn nicht stopte vervolgens met huilen, keek me boos aan en zei: ‘Nou, je hoeft je er geen zorgen over te maken, want je bent niet meer uitgenodigd.’ Daarna sloot ze zichzelf op in de badkamer.”

Verdrietig

Wendy is ten einde raad en sluit haar bericht af met: ”Mijn man zegt nu steeds dat ik het niet ter harte moet nemen. Toch vind ik het zo vervelend dat iets waar we zo hard aan hebben gewerkt om het leuk en gedenkwaardig te maken voor mensen, ervoor zorgde dat iemand van wie ik hield zich vreselijk voelde! En nu begint mijn tante mensen te vertellen dat ik dit alleen maar deed om mijn familie in het gezicht te wrijven dat ik een geweldig, mooi en rijk leven heb. Ik voel me er gewoon ziek door. Zit ik nou fout…?”

*Wendy is niet de echte naam van de persoon in kwestie. Op het forum Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/weddingwoe34.

Lees ook: ‘Ik moet een test afleggen voor mijn schoonfamilie voordat we verloven’

Bron: Reddit | Beeld: Jeremy Wong (Pexels)