‘Mijn familie is niet meer welkom op mijn bruiloft na onsmakelijke grap over mijn verloofde’

Familie-bruiloft

Wat doe je als je familie onsmakelijke grappen maakt over je verloofde?

Sander* (24) gaat binnenkort met zijn verloofde Anja (22) trouwen en kijkt daar natuurlijk erg naar uit. Doordat hij uit Spanje komt en zijn verloofde uit Oost-Europa, worden er regelmatig grappen gemaakt over hun relatie en aankomende bruiloft. Toen Sanders neef een ‘onsmakelijke’ grap over zijn verloofde maakte, vond hij dat het te ver ging. De man doet zijn verhaal op het forum Reddit

Kleine bruiloft

“Ik ga binnenkort trouwen en door corona hebben we een kleine bruiloft van vijftien mensen, bestaand uit onze beide families”, begint de man zijn verhaal. “Doordat mijn verloofde uit Oost-Europa komt, worden er regelmatig grappen gemaakt. Ik lach ze vaak weg, als een boer met kiespijn, maar sta er verder niet te veel bij stil.” Bij een bezoek aan zijn familie, raakt hij met zijn neef (25) aan de praat. “Mijn neef feliciteerde ons met de bruiloft, maar keek daar een beetje raar bij. Alsof hij ons in de maling nam.”

‘Mijn mond viel open van verbazing’

“Hij keek me toen recht in de ogen aan en zei: ‘Hoeveel heeft ze gekost?’ Mijn mond viel open van verbazing. Ik vroeg hem waar hij het over had, maar hij maakte het alleen maar erger.” De neef van Sander maakte vervolgens een flauwe opmerking en zei: “Ik zit er zelf ook over te denken om een Slavisch meisje te nemen.” “Ik was zo geschokt door zijn reactie, dat ik geen woorden kon vinden om te reageren. Ik trok mijn schoenen aan en ben toen boos weggegaan.”

Niet meer welkom

Sander geeft toe dat zijn familie al eerder enkele onsmakelijke grappen heeft gemaakt over zijn relatie, maar nog nooit eerder over sekshandel. Sander gaat verder: “Toen hij dat zei, werd ik woedend. Het klonk namelijk niet alsof hij een grapje maakte. En zelfs als hij een grapje maakte, is hij te ver gegaan.” Om een ruzie tussen zijn verloofde en zijn neef te voorkomen, besluit Sander om zijn neef op te bellen en te zeggen dat hij niet meer welkom is op de bruiloft.

Geen familie

“Ik werd de volgende dag overspoeld met telefoontjes, sms’jes en spraakberichten van mijn ouders, oom en zus. Ze vertelden me dat ik overdreven had gereageerd op de opmerking van mijn neef. Het leek alsof ze niet begrepen dat de opmerking kwetsend en bot was. Op een gegeven moment was ik er klaar mee, en vertelde ze dat ook zij niet meer welkom zijn op mijn bruiloft. Ik wil namelijk niet dat mijn verloofde in een ruimte zit met mensen die zo over haar denken. Vooral niet op de mooiste dag van haar leven.”

Lege stoelen

De familie van Sander heeft het koppel tijdens de verloving een geschenk gegeven van 1000 euro. Nu ze niet meer uitgenodigd zijn, willen ze dat geschenk terug. “Ik vind het raar dat ze een geschenk terugvragen, maar ik heb het toch teruggegeven. Ik wil namelijk niet nog meer drama door ze te vertellen dat ik hun geld niet nodig heb.” Doordat het een kleine bruiloft is, zullen er op de grote dag van Sander en zijn verloofde een hoop lege stoelen zijn. “Ik vind het gevoel van mijn verloofde belangrijker dan die lege stoelen. Het is prima dat ze er niet zijn, maar ik twijfel wel of ik te overdreven heb geregeerd”, zegt Sander. Wat zou jij doen in zijn plaats?

*Sander is niet de echte naam van de man. Op het forum doet hij zijn verhaal onder de naam u/Impossible_Dirt9872

Lees ook: ‘Ik weigerde om een Tikkie van 1,36 te betalen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Marc Babin