“Mijn vrouw voelt zich vernederd omdat ik tijdens ruzie de kant van mijn moeder koos”

vrouw moeder ruzie

In tweestrijd door ruzie tussen vrouw en moeder

Leonie*, de vrouw van Matthijs, heeft nooit een goede band gehad met zijn familie. Door de situatie zit Matthijs vaak in tweestrijd. Hij heeft al geen contact meer met zijn jongste zusje na een grote ruzie, maar wil wel contact houden met zijn moeder, stiefvader en andere zus. Zijn vrouw voelt zich hierdoor niet gesteund. 

Kleine irritaties, grote ruzies tussen vrouw en moeder

“De irritaties en ruzies tussen mijn vrouw en mijn moeder gaan eigenlijk over de kleinste dingen”, begint Matthijs zijn verhaal. “Zo vindt Leonie mijn moeder bijvoorbeeld een moeilijke eter. Persoonlijk vind ik dat niet terecht. In mijn jeugd aten we allerlei soorten gerechten uit allerlei culturen. We aten veel groenten en mijn moeder is dol op pittig eten. Ze houdt alleen niet van het soort eten waar mijn vrouw mee opgegroeid is, zoals barbecuesaus en dikke jus. Onlangs escaleerde een meningsverschil over dit onderwerp helemaal.” 

Moeder niet verwennen

Matthijs benadrukt dat zijn moeder het eten van Leonie wel eet, maar zonder de sauzen. Echter wil Leonie hier niet aan meewerken. Volgens haar is het niet haar taak om zijn moeder te verwennen. “Ik begrijp haar standpunt tot zover nog wel een beetje. Mijn moeder is hartstikke eigenwijs en ze is het gewend om te krijgen wat ze wil. De vorige keer dat mijn moeder op bezoek kwam weigerde ze te eten. Ze vond dat mijn vrouw haar een apart stuk kip kon geven zonder barbecuesaus en noemde haar een trut. Ik heb het toen voor mijn vrouw opgenomen, omdat ik niet respecteer dat er zo tegen haar gepraat wordt.” 

Geen jus of barbecuesaus

Vanavond komt de moeder van Matthijs weer op bezoek. Hij heeft zijn vrouw gevraagd iets te koken zonder jus of barbecuesaus, wat Leonie weigert. “Ik ben daarom naar een restaurant gegaan om voor mijn moeder zalm en groente te halen. Op het moment dat mijn vrouw het zag, begon ze enorm op me te schelden. Dit is voor haar helemaal niet gebruikelijk. Ook stond ze erop dat mijn moeder het eten buiten opat, wat ze deed. Mijn stiefvader flipte hierdoor op zijn beurt en begon ook te schelden. Ik heb ze uiteindelijk moeten vragen om weg te gaan.”

Slecht gevoel

“Mijn vrouw bleef achter in tranen en gaf aan zich vernederd te voelen. Ik voel me nu erg slecht over wat ik heb gedaan. Zat ik fout door de kant van mijn moeder te kiezen?”

 *Leonie en Matthijs zijn niet de echte namen van het stel. Op Reddit doet Matthijs zijn verhaal onder de naam Vivid-Shopping8200

Lees ook: Man over de zwangerschap van zijn vrouw: ‘Ik wil dat ze een abortus ondergaat’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Michal Mation