Dít zegt jouw favoriete bloem over je persoonlijkheid!

Is je favoriete bloem de klassieke roos, de luxieuze orchidee of misschien toch de onschuldige lelie?

Als je er goed over nadenkt hebben we allemaal wel een favoriete kleur, een lievelingsliedje, een favoriet gerecht en misschien zelfs wel een lievelingsgetal. Al deze voorkeuren kunnen onbewust veel over onze persoonlijkheid vertellen. Heb je er bijvoorbeeld ooit over nagedacht wat jouw favoriete bloem is? Iedere vrouw heeft waarschijnlijk wel één die boven alle bloemsoorten uitspringt. 

Dankzij een bepaalde geur of herinnering kan je precies weten wat jouw favoriete bloem is.

Orchidee
Deze exotische bloemen staan symbool voor luxe, liefde, schoonheid en kracht. Vaak worden deze bloemen gekoppeld aan mensen met het sterrenbeeld Waterman. De schoonheid die bij de bloem centraal staat komt vaak met een prijs. Mensen die dit als favoriete bloem hebben verkozen kunnen behoorlijk temperamentvol zijn. Als iets niet meewerkt in hun omgeving, dan worden ze opstandig. Een tikje te eigenwijs misschien?

Zonnebloem
De zonnebloem staat voor geluk, adoratie, levenslust en bewondering. Eigenlijk verraadt de naam van deze prachtige bloem het al, de zonnebloemliefhebbers hebben een aanstekelijke en warme uitstraling. Jij bent iemand die denk dat het glas altijd halfvol is en richt je aandacht altijd op de positieve kant van dingen. Niets kan jou naar beneden halen en dat is ook niet zo gek, want de grootste zonnebloem ooit was maar liefst 9,17 (!) meter.

Verschillende kleuren rozen
Rode rozen staan voor liefde en passie. Is de gele roos toch meer jouw favoriet? Deze stonden vroeger voor jaloezie en werden hierdoor amper gegeven. Gelukkig staan ze tegenwoordig vooral voor vriendschap en vreugde. De bekende witte roos blijft populair in een bruidsboeket en staan symbool voor eenvoud, puurheid, eerlijkheid, onschuld. De roze roos staat naast geluk en vriendschap ook vooral voor dankbaarheid. De oranje roos is tenslotte is het symbool voor passie, enthousiasme en fascinatie.

Hortensia
Deze bloemen staan bekend om hun enorme veelzijdigheid, verrijken altijd andere bloemen met hun aanwezigheid en bieden veel kracht en ondersteuning aan de ‘kwetsbare’ bloemen. Als persoon ben jij daarin niet heel anders. Je kunt voor de buitenwereld sterk overkomen, maar vergis je niet: jij hebt net zoveel vertrouwen en hulp nodig van andere als iedereen.

Tulpen
De rode tulp staat symbool voor de perfecte liefde. Daarentegen staat de paarse tulp voor ‘koninklijk’, de gele tulp voor vrolijkheid en de witte tulp voor vergeving. Gaat je voorkeur uit naar een boeket tulpen in allerlei verschillende kleuren? Dan staat dit voor elegantie. Als persoon ben jij ongelofelijk positief ingesteld, ben je relaxed en sociaal. Een tulp kan bloeien op de koudste dagen, maar ook op de zonnigste dagen. Jij gaat met de stroom mee, letterlijk volg jij de zonnestralen.

Pioenroos
De pioenroos staat voor nobelheid, hoogmoed en overdaad. Ondanks dat jij als persoon liefelijk overkomt, kan je ook behoorlijk veeleisend zijn. De pioenroos is geliefd, maar bloeit maar in zeer korte tijd. Je moet in het moment leven, het leven waarderen waar je kunt, omdat je weet dat deze momenten niet eeuwig zullen blijven bestaan.

Iris
De iris staat symbool voor wijsheid, optimisme en vertrouwen. Is de iris jouw favoriete bloem? Dan ben jij een kunstminnend en creatief type. Je geniet ervan iemands muze te zijn en hoopt stiekem de artistieke inspanning van anderen te kunnen inspireren. De iris heeft tenslotte vele grote kunstwerken door de geschiedenis heen geïnspireerd en blijft hoog aangeschreven als een symbool van royalty.

Lelie
De witte lelie staat symbool voor waardigheid, reinheid van lichaam en geest en onschuld. We zien de lelie veel in de familiewapens van vorstenhuizen. Ook wordt de witte lelie gebruikt als symbool voor vrede. Deze dramatische bloem heeft alle potentie om volwaardig te bloeien, maar is een bloem die vaak verkeerd begrepen of ondergewaardeerd kan wordt. Lelies kunnen uitgroeien tot vele kleuren, sommige fel als vuur en andere donker als de nacht, en zijn het hele jaar door mooi. Als je het meest van lelies houdt, is de kans groot dat je weet hoe je anderen kan helpen en hun goede moed in kan praten.

Lees ook: Deze nagellakkleur past het beste bij jouw sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Pexels