De film Titanic bestaat 20 jaar! Na dit indrukwekkende verhaal ga je nóg meer van de acteurs in de film houden!

Titanic

Dit is de liefste daad ooit van de acteurs

Vandaag bestaat de iconische film Titanic precies 20 jaar. En dat is reden genoeg om ons wat meer te verdiepen in een van duurste en mooiste films aller-tijden. De film won maar liefst 11 oscars van de 14 nominaties (!). Een megasucces dus, maar toen we dit verhaal hoorde over de hoofdrolspelers mLeonardo DiCaprio en Kate Winslet zijn we nóg meer van ze gaan houden. 

Zo blijkt maar weer dat er nog een hoop moois uit de film is voortgekomen.

Haar verhaal
Het verhaal begint bij de Amerikaanse Millvina Dean. Ze was een van de ongeveer 700 overlevenden van de Titanic. Toentertijd was ze nog maar twee maanden oud, en daarmee dus ook de jongste aan boord van het schip. Ze was samen in de derde klasse aan boord met haar vader en moeder. Haar vader overleefde de ramp niet en zij en haar moeder wisten te ontkomen via een reddingsboot. Millvina heeft na de ramp een voorspoedig leven kunnen leiden en ze is uiteindelijk overleden in 2009 op 97-jarige leeftijd.

Persoonlijke eigendommen
Enige jaren voor haar dood brak de bejaarde Millvina haar heup waardoor ze in een verzorgingstehuis terecht kwam. Het was voor haar erg lastig om haar hoofd boven water te houden met alle rekeningen van het ziekenhuis die binnen bleven stromen. Ze heeft zelfs een deel van haar eigendommen moeten verkopen om alles te kunnen bekostigen. Zelfs een dierbare brief die verzonden was naar haar moeder vanuit de Titanic Relief Fund en de koffer die aan haar familie gegeven was nadat ze in New York van de reddingsboot kwamen. Toen Kate en Leonardo hier woord van kregen hebben ze een fonds voor haar opgezet zodat ze zeker waren dat ze een comfortabel leven zou leiden in haar laatste jaren.

Donaties
De twee hoofdrolspelers zouden samen 20.000 dollar hebben gedoneerd. Ook zangeres Celine Dion die het themalied van de film inzong en regisseur James Cameron zouden beide 10.000 dollar hebben neergeteld. Als dit niet het allerliefste verhaal is dat is voortgekomen uit de film Titanic, dan weten wij het ook niet meer!

Lees ook: Kate Winslet onthult dat ze met déze bekende acteur auditie deed voor de film Titanic

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: videostill Titanic