Rijk, slim of een ster? Je geboortedatum voorspelt hoe succesvol je wordt

geboortedatum

Ben jij geboren in juni? Dan heb je het meeste succes 

Dat je kind gelukkig is, is voor de meeste ouders het allerbelangrijkst. Daarnaast wil je als ouders graag een succesvol leven voor je kind. Veel mensen denken dat je daar geen invloed op hebt of dat het samenhangt met geluk, maar niks blijkt minder waar. Volgens onderzoekers heeft de mate van succes ook te maken met je geboortedatum.

Succesvolle geboortedatum

Uit onderzoek van Tombola, een gamingbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, blijkt op welke dag je moet bevallen als je een rijk en succesvol kind wilt. Het bedrijf heeft de verjaardagen van meer dan 1700 succesvolle mensen geanalyseerd en vonden daarin een patroon. We moeten het met een korreltje zout nemen, maar volgens deze onderzoekers zijn er bepaalde geboortemaanden- en dagen die garant staan voor succes.

6 juni

Volgens de onderzoekers van Tombola is 6 juni de beste dag om te bevallen, als je je baby een succesvol leven gunt. Ben jij op 6 juni geboren? Dan is de kans groot dat je veel meezit in je leven. Van alle 1753 succesvolle mensen die meededen aan het onderzoek, waren de meeste namelijk op 6 juni jarig. Tombola stelt daarom dat 6 juni de optimale datum is om geboren te worden.

Rijk, Nobelprijs en Olympische atleten

Hoop jij op financieel succes voor je kind? Dan kun je het beste steven naar een bevalling in oktober. De onderzoekers ontdekten dat in die maand de meeste rijke mensen jarig zijn, en dan specifiek op 13 oktober. Mensen die in juni zijn geboren, groeien het vaakst uit tot Nobelprijswinnaars. Maar liefst 88 Nobelprijswinnaars zijn jarig in juni, en dan specifiek 15 juni. De 15e is niet alleen voor slimmeriken een geluksdag, ook voor de sportievelingen blijkt het een geluksgetal te zijn. Olympische atleten worden namelijk het vaakst op 15 maart geboren. 

Oscar en Grammy

Wil jij liever een carrière in de spotlights voor je kindje? Dan kun je het beste bevallen in de maand april. Maar liefst 17 procent van alle acteurs die ooit een Oscar hebben gewonnen zijn geboren in die maand. Als je een meisje verwacht, dan kun je beter bevallen op 19 juni. Op die dag maken vrouwen het meeste kans op een Oscar. Wil jij liever een Grammy-winnaar in de familie? Dan is mei de beste geboortemaand.

Arts, CEO en hoge cijfers.

Het onderzoek van Tambola is niet wetenschappelijk. Echter is het gamingbedrijf niet de enige die beweren dat je geboortemaand en succes verband met elkaar hebben. Uit onderzoek van National Office of National Statistics bleek al dat januari-baby’s een grote kans hebben om arts te worden. Kinderen die in maart zijn geboren worden juist vaker CEO van een bedrijf en als je bent geboren in september, is de kans grote dat jij hoge cijfers haalt op school. Zo heeft elke maand zijn eigen succes. En dat is maar goed ook, want we kunnen nog steeds niet tot op de dag nauwkeurig bepalen wanneer we bevallen.

Lees ook: Op deze manier gebruik je nooit te veel tandpasta voor je kind

Bron: Romper | Beeld: Pexels, Pexen Design