‘Ik gebruikte de diamant die ik van mijn oma erfde voor een verlovingsring’

diamant

De vrouw vond het ‘absurd’ om veel geld uit te geven aan een ring

Marieke* is van plan om haar vriend binnenkort ten huwelijk te vragen. Het stel is op financieel gebied echter nog niet stabiel. Daardoor kwam de vrouw op het ‘geniale’ idee om een diamanten ketting die zij van haar oma heeft geërfd te gebruiken voor een verlovingsring. 

Diamanten halsketting

“Mijn oma is ongeveer vier jaar geleden overleden. In haar testament liet ze me een prachtige diamanten halsketting na waar mijn moeder (haar dochter) dol op is”, begint Marieke haar verhaal op het forum Reddit. De vrouw vindt het echter tijd om naar de toekomst te kijken. “Mijn vriend ik zijn van plan om binnenkort te gaan verloven”, vertelt ze. Het stel heeft echter weinig geld. “Ik ben een student die van leningen leeft en hij is onlangs zijn eigen bedrijf begonnen, dat op dit moment nog niet winstgevend is.”

Verlovingsring

Het stel heeft hun financiële situatie duidelijk nog niet op orde. Toch wil Marieke haar vriend binnenkort ten huwelijk vragen. Er is alleen één obstakel: een verlovingsring. “Ik vind het absurd om daar enorm veel geld aan uit te geven als we niet financieel stabiel zijn en in de schulden leven”, legt ze uit. De vrouw gaat echter niet bij de pakken neer zitten en denkt graag in oplossingen. “Ik legde de situatie aan mijn moeder voor en vertelde haar dat ik in plaats daarvan de middelste diamant van mijn geërfde ketting zou gebruiken als diamant voor de verlovingsring.”

Boze moeder

De ‘oplossing’ van Marieke viel bij haar moeder echter niet in goede aarde. “Ze vond het, op zijn zachtst gezegd, niet leuk. Ze zei dat ze nooit had verwacht dat ik zoiets zou doen”, vertelt de vrouw. Haar moeder wilde niet dat ze zo’n mooie ketting “verprutste”, maar dat is niet het enige waar ze problemen mee had. “Ze vindt dat de man moet kunnen bewijzen dat hij voor je kan zorgen”, legt Marieke uit. “Ze vindt dat ik niet bij hem moet blijven als hij zich geen ring kan veroorloven.” Dat schoot bij de vrouw echter in het verkeerde keelgat. “We denken er heel verschillend over, maar ze is vooral boos dat ik zoiets sentimenteels als de ketting uit elkaar wil halen.”

Marieke vraagt zich inmiddels af of dit wel zo’n handige oplossing is als ze dacht. Op het forum vraagt ze dan ook advies: “Is het erg dat ik de ketting uit elkaar haal, terwijl ik weet dat mijn moeder het verschrikkelijk vindt?” Wat zou jij de vrouw adviseren?

*Marieke is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/DogsandMedicine.

Lees ook: ‘Moet ik de vriendin van mijn ex vertellen dat hij met mij vreemd wil gaan?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels