Dit is waarom je beter geen cola light kunt bestellen in het vliegtuig 

Alle andere frisdranken zijn geen probleem

Het behoort tot een stewardess haar baan (of die van een steward) om jouw vliegreis zo aangenaam mogelijk te maken. Dus ook wanneer jij graag een drankje wilt, zal ze die voor je halen. Ook die cola light die jij wilt, zet ze met een glimlach voor je neus. Alleen vergaat het lachen haar wel wanneer je voor dit drankje kiest.

Het bestellen van het lekkere, zwarte drankje heeft namelijk een nadeel voor de stewardess, of steward, in kwestie en ook nog eens voor jezelf. Je maakt het werk van de vliegbediende er namelijk een stuk lastiger mee.

Koolstofdioxide
Het is nogal een hels karweitje om een cola light in te schenken. Door de lage luchtdruk in de cabine, gaat de koolzuur in frisdranken nog meer schuimen, cola light in het bijzonder. Hierdoor moet het personeel veel meer moeite doen om het drankje zorgvuldig in te schenken en daarnaast moet jij nog langer wachten voordat jij voorzien bent. Het inschenken duurt zelfs zo lang dat een stewardess tijdens dit proces ook drie andere passagiers van drankjes had kunnen voorzien.

Maar of je een cola light wilt bestellen is – en blijft – natuurlijk helemaal aan jou. Gewoon van genieten dus, als er zin in hebt! De colaliefhebber weet immers ook wel dat het heerlijke drankje het waard is.

Lees ook:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: MirrorBeeld: Pexels