Dit is de gevaarlijkste plek in huis om je telefoon op te laden

telefoon

Wij laten het voortaan maar

Je telefoon opladen is iets wat je prima kunt doen wanneer je op het punt staat om naar bed te gaan. Je bent immers niet van plan fanatiek gebruik te maken van je sociale contactenbron wanneer je in slaap dommelt. Maar waar leg jij je telefoon wanneer je ‘m oplaadt?

Krijgt je telefoon een plekje naast je in bed? Dan willen we je bij deze waarschuwen: doe dit niet meer. Wanneer je je mobiel oplaadt, kan het dat je toestel oververhit raakt en dit kan weer levensbedreigende situaties opleveren. De 15-jarige Caitlin Rae Durant uit het Britse Wales kan dit beamen. De tiener kreeg afgelopen november de schrik van haar leven toen ze haar telefoon tijdens het opladen naast zich in bed legde. Het apparaat raakte oververhit en vloog in brand, binnen een mum van tijd was haar hele kamer een vuurzee. Het meisje kwam gelukkig met de schrik vrij, maar haar gezin moest zes maanden ergens anders wonen omdat alles moest worden opgeknapt.

Tips
Haal dus altijd de stekker uit het stopcontact en de oplader uit je apparaat als je naar bed gaat of weggaat en gebruik de oplader niet als hij te heet wordt. Laad je mobiel nooit op een zachte ondergrond zoals een matras, dekens of een andere brandbare ondergrond. Ook is het raadzaam om het hoesje van je telefoon te halen zodat de warmte beter wegkan.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pixabay