De top 7 van manieren waarop jij je prachtig geverfde haar verpest

Je kunt heel veel doen om je geverfde haar te verpesten…

Het is geen halszaak maar wel heel leuk: je haren verven. Met pasgeverfde lokken voelt menig vrouw zich weer helemaal ‘als nieuw’. Aangezien je voor een professionele verfbehandeling door een kapper flink in de buidel moet tasten, is het wel zo prettig als dat kleurtje zo lang mogelijk meegaat. 

Maar deze 7 fouten saboteren de houdbaarheid van jouw geverfde haardos.

1. Je haar te snel wassen

Wanneer je naast verven je haar ook hebt laten knippen, wil het nog wel eens zo zijn dat je kleine, kriebelende stukjes haar op je hoofdhuid hebt zitten. Snel wassen de volgende dag! Fout, want je haar te snel wassen is een van de grootste fouten als je het net hebt geverfd. Wil je de kleur behouden, wacht dan 78 uur voordat je het wast.

2. Er een pakje verf overheen gooien

Ben je niet blij met de kleur die je kapper je heeft gegeven, probeer het dan niet zelf op te lossen door er een goedkoop pakje verf overheen te gooien. Je loopt dan de kans dat je het probleem alleen maar erger maakt: de meeste verf die je in een drogisterij koopt is permanent en werkt uitdrogend. Ga in plaats daarvan naar de kapper, zeg dat je niet tevreden bent en laat het bijwerken.

3. Je haar te vaak wassen

De grootste vijand van frisgekleurde lokken is water. De chemicaliën die in de haarverf zitten zorgen ervoor dat je haar kwetsbaarder is voor de effecten van water. Probeer je haar daarom wat minder vaak te wassen (niet iedere dag) en spoel het niet te lang uit.

Pagina 1/2