Om gewicht te verliezen moet je minstens zoveel calorieën binnenkrijgen

calorieen afvallen

Het is belangrijk dat je niet té weinig calorieën binnenkrijgt

Afvallen: we hebben het bijna allemaal op ons lijstje met goede voornemens staan. Toch blijkt dit hele proces makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer jij wat kilo’s te verliezen? Grote kans dat je een stuk minder eet. Maar pas op: je kunt ook té weinig eten. En dat is absoluut niet bevordelijk voor het afvalproces. 

Het ‘gemiddelde’

Een gemiddelde vrouw heeft zo’n 2000 calorieën per dag nodig. Nu is een ‘gemiddelde vrouw’ wel een heel onduidelijk gegeven. Dit hangt namelijk af van je lengte en de hoeveelheid beweging die je dagelijks uitvoert. Je verbrandt nu eenmaal minder tijdens een kantoorbaan dan wanneer je als ober op en neer vliegt met dienbladen in je hand.

Het minimaal aantal calorieën

Wanneer een gemiddelde vrouw normaal gesproken 2000 calorieën per dag eet, zou dit tijdens een dieet 1500 calorieën per dag zijn. Je krijgt minder calorieën binnen, dus je valt af. Toch kan het sommigen niet snel genoeg gaan en wordt er minder dan 1500 calorieën gegeten. Héél erg weinig eten wordt ook wel een crashdieet genoemd en is in geen enkel geval een goed idee. Allereerst verlies je veel vocht – en val je af – maar doordat je lichaam zich herstelt wordt dit al gauw weer aangevuld. Bovendien is het volgen van een crashdieet niet heel je leven vol te houden. De kilo’s komen er hoe dan ook weer bij.

Hoe dan wel

Ieder mens is anders, wat de boel een stuk onduidelijker maakt. Allereerst is het belangrijk dat je je fit voelt. Eet je te weinig? Grote kans dat je je minder energiek en lusteloos voelt. Probeer voldoende te bewegen en uit te zoeken welk voedingspatroon voor jou vol te houden is. Het afvallen gaat nu iets minder snel, maar dit is hartstikke normaal. Succes!

Lees ook: Met dit simpele trucje kun je afvallen tijdens het slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle, Voedingscentrum | Beeld: Unsplash