Goed nieuws: je hoeft je pyjama minder vaak te wassen dan je denkt


Je pyjama hoeft helemaal niet zo vaak in de was als je denkt

Na twee á drie dagen wordt de beha in een sopje gezet, na een dag gaat een t-shirt in de wastrommel en een spijkerbroek wordt na drie ook in de wasmachine gegooid. Maar hoe zit het met je pyjama? Hoeveel nachten kun je daarin slapen totdat-ie niet meer fris is?

Heb jij ook nooit zin om een wasje te draaien? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Wassen
Hoewel vrouwen graag schoon zijn, kunnen we soms best lui zijn. Denk maar eens aan de scheersessies die nogal verminderen wanneer de winter aanbreekt. En ook beha’s kunnen soms een week worden gedragen als je geen zin hebt om je favoriete ondergoed te missen. Ook wat pyjama’s betreft hebben sommigen gewoon geen zin om deze na 3 dagen al te wassen. Maar of dat ook echt zo erg is? Wij hebben goed nieuws voor de wasluieriken onder ons!

Nachten dragen
Kleren die je overdag draagt worden al vrij snel gewassen. Velen denken ook zo over de pyjama en sommigen doen ‘m na een nacht al in de wasmand. Onlangs ontstond op Mumset een felle discussie nadat een vrouw beweerde dat je je pyjama na een nacht dragen al moest wassen. Het Good Housekeeping Institute was benieuwd in hoeverre deze uitspraak klopte.

Uitspraak 
En Good Housekeeping kwam met goed nieuws: je hoeft je pyjama pas na zeven nachten te wassen! Mits je jezelf schoon houdt uiteraard. “Pyjama’s moeten na een paar nachten worden gewassen”, vertelt Verity Mann, hoofd van het instituut, aan Prima. “Als je elke nacht voor het slapengaan doucht, kun je je pyjama zelfs een paar dagen extra dragen.” 

Lees ook: Bruid verrast haar oma door haar trouwjurk te dragen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pexels