Wil je een goede indruk achterlaten? Doe dit dan vooral niet

indruk

Deze vier dingen kun je beter laten als je een goede indruk wilt achterlaten

Of het nu een nieuwe collega, de nieuwe vriend van een vriendin of een volslagen vreemde in de rij bij de kassa van de Appie is; een goede indruk achterlaten wil je eigenlijk altijd. Vind jij het alleen altijd heel moeilijk om je normaal te gedragen tijdens een eerste ontmoeting? Wij vertellen je wat je in ieder geval niet moet doen.

1. Je verwaand gedragen
Verwaande en arrogante mensen worden maar door weinig mensen aardig gevonden. Niet alleen zet je jezelf hiermee in een te goed daglicht, ook kun je er anderen mee naar beneden halen. Wanneer je bijvoorbeeld aan het opscheppen bent over hoe goed jij je werk bijvoorbeeld doet waar je collega bij staat, kan deze zich al gauw minderwaardig voelen. Wil je toch iets positiefs over jezelf zeggen, zeg dan ‘ik ben hier goed in’ in plaats van ‘ik ben hier beter in dan Pietje.’ Probeer je dus een beetje bescheiden op te stellen.

2. Valse bescheidenheid
Maar, echte bescheidenheid is heel anders dan valse bescheidenheid. Valse bescheidenheid is namelijk eigenlijk opscheppen vermomd als nederigheid, en dat is misschien nog wel erger dan verwaand doen. Mensen die dit doen worden vaak gezien als onoprecht en daarmee maak je vaak geen vrienden. Valse bescheidenheid bij een sollicitatie kan er zelfs voor zorgen dat je de baan niet krijgt; zelfs een opschepper of iemand met een laag zelfbeeld komen oprechter over dan jij.

3. Iets zeggen maar iets anders doen
Doe je vaak valse beloftes – al zijn ze maar zo klein – dan kom je onbetrouwbaar over. Zeggen dat je bijvoorbeeld iemand zal bellen of iets voor iemand zal doen en laat je dit vervolgens na, dan komt dit op de ander over als het niet nakomen van afspraken. Mensen hebben vaak geen zin om zich in te laten met onbetrouwbare personen; het is dan ook beter om te doen wat je zegt en andersom.

4. Valse complimenten 
Je hebt het zelf vast ook weleens meegemaakt: je krijgt een compliment maar voelt je vertwijfeld, want het had een nogal negatieve nasmaak. Denk hierbij aan complimenten die verpakt zijn in een negatief jasje als: ‘Goh, ik had niet verwacht dat je zo hoog zou scoren op je tentamen, wat goed.’ Het lijkt een felicitatie maar de persoon die het ‘compliment’ uitdeelt zegt in feite dat hij je niet capabel genoeg achtte voor het halen van een tentamen. Wil je een compliment geven, geef er dan ook echt eentje!

Lees ook: Voor deze dingen zou jij je beste vriendin eens moeten bedanken 

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Women’s Health | Beeld: Simply Andrea