5 redenen om vooral géén goede voornemens te maken

goede voornemens

Geen goede voornemens meer maken!

Het nieuwe jaar is begonnen en grote kans dat jij ook al een lijstje goede voornemens hebt gemaakt. Scheur dat lijstje maar stuk, want het is beter om helemaal niet aan goede voornemens te doen. 

Maak jij altijd goede voornemens?

  • De reden dat je goede voornemens maakt is eigenlijk omdat je niet tevreden bent over je huidige leven. Is dat de gedachte waarmee je het nieuwe jaar in wilt gaan? Stop eens met het constant proberen je leven te verbeteren. Neem het eens zoals het is en geniet ervan!
  • Daarbij komt dat je je extra slecht voelt als een goed voornemen niet slaagt. Het brengt een hoop negatieve gevoelens met zich mee als je niet drie keer per week naar de sportschool gaat of dat je niet die promotie in de wacht sleept.
  • Grote kans kans dat je het niet volhoudt. Goede voornemens zijn te geforceerd. Probeer geen specifieke dingen te verbeteren, maar ga gewoon positief het nieuwe jaar in. Met een positieve instelling, komen de goede dingen allemaal vanzelf.
  • Het hoeft niet per se 1 januari te zijn om jezelf te verbeteren. Dat kan elke dag van elke maand. Probeer altijd de beste versie van jezelf te zijn.
  • Voor wie maak je die goede voornemens eigenlijk? Zorg ervoor dat het antwoord altijd ‘jezelf’ is. Als je zelf iets wil veranderen dan moet je dat vooral doen, maar laat een ander dat niet voor jou bepalen.

Gelukkig nieuwjaar!

Lees ook: Wil je een goede indruk achterlaten? Doe dit dan niet!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: pxhere