Dat was even opkijken: deze Golden Retriever-pup heeft een bijzonder kleurtje…

Golden Retriever

De pup kreeg een toepasselijke naam

Voor een Schots baasje van een Golden Retriever was het een bijzondere dag. Haar hond beviel van negen gezonde pups, maar dat was nog niet alles. Een van de diertjes had namelijk een heel bijzondere kleur. De laatste puppy kwam namelijk knalgroen ter wereld!

Een bizar verschijnsel, maar gelukkig voor moederhond en baasje niet schadelijk. De vreemde kleur van het hondje heeft het dier te danken aan het zogenoemde ‘galpigment’ da in de placenta bij honden voorkomt. Wanneer een ongeboren pup in contact komt met het vruchtwater van de moederhond, kan dit pigment een kleurtje achterlaten bij het ongeboren diertje. Dat is in dit geval dus ook gebeurd en is het is superzeldaam! Er zijn pas drie andere gevallen bekend van groene puppy’s.

Bevalling
De bevalling verliep niet helemaal van het leien dakje. De moeder had moeite met het ter wereld brengen van de hondjes en de eerste pup zat vast. “Mijn dochter en ik hebben hem toen bevrijd”, laat het baasje, Louise Sutherland, weten aan Mirror. Het was even aanpoten, maar daarna werden de puppy’s een voor een geboren. Maar het was voor iedereen een verrassing toen er een groene pup tussen bleek te zitten. “We konden het niet geloven.”

Kleur
Het bleek echter om een tijdelijk kleurtje te gaan. “We hebben het na de bevallig opgezocht en het bleek met de placenta te maken te hebben. De kleur is inmiddels wat weggevaagd en zal binnenkort helemaal verdwijnen.” Het kleintje heeft inmiddels een een toepasselijke naam gekregen. De kleine Golden Retriever gaat als ‘Forest’ door het leven.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Mirror | Beeld: Pixabay