Heb jij veel gouden sieraden in huis? Dit is het moment om ze te verkopen

Volgens juweliers is dit hét moment om je gouden sieraden te verkopen

Heb jij een aantal gouden sieraden in huis die je écht nooit meer draagt? Veeg die laag stof er dan vanaf en verkoop het! Volgens juweliers is dit namelijk het juiste moment om gouden sieraden te verkopen, aangezien je er flink wat aan kan verdienen. Doe dit natuurlijk niet wanneer je erg gehecht bent aan bepaalde items, maar al je miskopen kunnen prima de deur uit. 

Verkopen maar!

Flinke stijging

Juwelier Martin Bruens legt aan RTL Nieuws uit hoe dit zit: “Goud is in de afgelopen jaren niet zo hard gestegen als nu, ik denk ook niet dat het nog veel hoger gaat.” De juwelier legt uit dat de rente in Europa op dit moment heel erg laag is. Hierdoor is de waarde van goud gestegen en is dit het juiste moment om het te gaan verkopen.

Wat levert het op

De grote vraag is natuurlijk: wat ga je hier nu precies aan verdienen? Dit legt de juwelier haarfijn uit: “Zo’n vijf jaar geleden kreeg je voor een kilo goud 33.000 euro. Nu zit je op ruim 41.000 euro per kilo.” Nu begrijpen we dat je niet ‘toevallig’ nog een kilo goud achter in je kast hebt liggen, maar neem bijvoorbeeld een gouden ketting wat gemiddeld zo’n 23 gram weegt. Dit zal je een bedrag van 943 euro opleveren! Het aantal karaat speelt hierbij ook een rol, daarom is de berekening gemiddeld genomen.

Waar en hoe

Twijfel je enorm? Je wil misschien wel wat geld verdienen, maar wanneer het niet zo héél veel oplevert, liever je gouden sieraden behouden. Geen zorgen, bezoek een goudwisselaar of juwelier in de buurt en laat de medewerkers de prijs indexeren. Je hoeft vervolgens niet direct de gouden sieraden in te wisselen! Slaap er gerust een nachtje over of weiger het aanbod.

Lees ook: Heftig: ‘toyboy’ van Céline Dion bepaalt wat wel en niet mag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash