Dit is een van de grootste ergernissen van bijna elke Nederlander

Bij ons klopt het

Iemand die zijn met jam besmeerde mes nog even lekker in de pindakaas dipt of iemand die behoorlijk langzaam op de rechterstrook op de snelweg blijft rijden; een paar ergernissen in een notendop. Er zijn genoeg dingen waar we ons over kunnen opwinden, maar wat is de grootste ergernis onder de meeste Nederlanders?

Het is ook behoorlijk vervelend.

Het weer

Het is weer tijd om op je stalen ros te stappen en naar het werk te fietsen. Werken is al niet iets waar je om acht uur ’s ochtends blij van wordt, maar als het dan ook nog regent… Dan ben jij niet het zonnetje in huis. Blijkbaar ben jij niet de enige, want onderzoek van DailyDeals toont aan dat ons humeur behoorlijk wordt beïnvloedt door het weer.

Het onderzoek

Maar liefst 39 procent van de participanten gaf aan dat slecht weer hen een rotdag kan bezorgen. Tja, we klagen in Nederland nou eenmaal graag over temperaturen of regen. Maar slecht weer is niet het enige wat onze dag kan veranderen in een rotdag. De meest voorkomende oorzaken? Die staan hieronder.

  1. Slecht weer
  2. In de file staan
  3. Verslapen
  4. Lekke fietsband
  5. Iets uit je handen laten vallen

Positief

Gelukkig zijn we in Nederland niet continu aan het zuurpruimen. Het effect van mooi weer is gelukkig groter dan het effect van slecht weer. 53 procent van de ondervraagden gaf aan dat hun humeur verbetert als het mooi weer is. Wat nog meer voor een lach op ons gezicht zorgt? Dan zijn de volgende dingen:

  1. Zonnig weer
  2. Verrassing of cadeau
  3. Korting of besparen
  4. Lief bericht van partner of familielid
  5. Compliment op het werk

Lees ook: Onderzoek toont aan: het tweede kind in het gezin is irritanter dan broers of zussen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels