Mensen die snoozen zijn creatiever en intelligenter!

snoozen

Wisten wij natuurlijk al lang!

Vrijwel niemand is ’s ochtends blij wanneer de wekker gaat en het warme bed verlaten moet worden. Zeker niet wanneer het buiten donker is en de regen tegen het raam tikt. De een slaat op dat moment optimistisch de dekens van zich af en de ander… die snoozet nog even. En dat laatste blijkt veel te zeggen over je karakter.

Het is zo lastig om meteen op te staan wanneer de wekker gaat.

Snoozen
You snooze, you lose; er wordt altijd beweerd dat de snooze-knop van je wekker indrukken helemaal niet goed voor je is. Het zou beter zijn als je meteen opstaat, anders is de kans groot dat je weer in je REM-slaap belandt en hierdoor ben je nog vermoeider wanneer de wekker dan weer gaat. Toch is het een gewoonte die velen niet af kunnen leren, maar dat betekent niet dat je een lui persoon bent.

Onderzoek
Uit een onderzoek van psycholoog Satoshi Kanazawa en Kaja Serina, genaamd Why night owls are more intelligent, blijkt dat er een link is tussen slaap en intelligentie en creativiteit. Voor het onderzoek werden de slaapgewoontes van 1229 mannen en vrouwen onder de loep genomen. Hieruit bleek dat mensen die na 11 uur ’s avonds naar bed gaan en voor 8 uur ’s ochtends opstaan meer geld hebben en een comfortabele levensstijl kunnen hanteren.

Slaapritme
Kanazawa en Perina denken dat mensen net als onze voorouders het beste vroeg naar bed kunnen gaan en vroeg kunnen opstaan. Maar met de huidige maatschappij is dat soms wat lastig. Je gaat daarom nog weleens laat naar bed en ’s ochtends wordt eerst de snooze-knop een paar keer ingedrukt voordat iemand opstaat. Dit ‘moderne slaapritme’ zegt blijkbaar iets over je persoonlijkheid.

Persoonlijkheid
Snoozers zouden creatiever en intelligenter zijn. Hoe dat nu precies zit? The Independent zegt er het volgende over: “Als we leren om naar de behoefte van ons lichaam te luisteren en niet toegeven aan de klok (niet opstaan, maar verder slapen, red.), is de kans groter dat je je passie volgt en in staat bent je eigen problemen op te lossen. Om deze reden maakt dit ons creatiever en intelligenter.”

Lees ook: Dit lekkere voedsel kalmeert meteen bij stress

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pexels