Dit zegt je haarkleur over je persoonlijkheid. Klopt het bij jou?

Kun jij je hier in vinden?

‘Blondes have more fun’, een stereotyperende uitspraak die je vast weleens hebt gehoord. Maar kan je haarkleur daadwerkelijk wat over jouw karakter zeggen? Wetenschappers beweren van wel. Benieuwd wat jouw haarkleur over jouw persoonlijkheid zegt? Lees dan snel verder!

Wat vertellen je lokken over jou?

Blondines
Dat vrouwen met lichte lokken worden bestempeld als ‘domme blondjes’ is alles behalve terecht. Volgens onderzoekers aan de Ohio State University blijkt dat blondines een hoger IQ hebben dan vrouwen met een andere haarkleur. Mensen zien blondines als vriendelijk, aanspreekbaar en gezellige personen. Daarnaast zijn ze opener en vlotter.

Brunettes
Uit diverse onderzoeken blijkt dat blondines sneller worden benaderd, maar dames met bruine of zwarte lokken worden vaker als aantrekkelijk bestempeld. Uit een studie die werd gepubliceerd in Psychology of Women Quarterly blijkt dat donkerharige, vrouwelijke sollicitanten sneller worden aangenomen dan dames met een andere kleur haardos. Ook zouden brunettes intelligenter overkomen dan dames met blond of rood haar. Mensen zien jou als intelligent, professioneel en -niet onbelangrijk- als begeerlijk.

Roodharigen
Heb jij rood haar? Dan mag je jezelf typeren als een succesvol persoon. Dames die zijn gezegend met rode lokken hebben over het algemeen een succesvollere carrière dan dames met een andere haarkleur. Zo blijkt uit onderzoek. Van de 500 vrouwelijke CEO’s had vier procent van de dames rood haar. Je denkt wellicht, dat is helemaal niet veel. Mar als je bedenkt dat er maar weinig mensen zijn die rood haar hebben, is dat wel veel! Ook leuk om te weten anderen zien mensen met rood haar vaak als iemand die temperamentvol is en zelfverzekerd. Die kun je in je zak stoppen!

Lees ook: De bizarre reden waarom je je haar eens met cola moet wassen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels