Onderzoek wijst uit: mensen die Harry Potter-boeken lezen zijn aardiger

De voordelen houden niet op

De een krijgt betaald om mensen te helpen met hun verzekering, de ander verdient centen met het verzorgen van mensen en bepaalde onderzoekers krijgen betaald om onderzoek te doen naar het effect van Harry Potter-boeken. We kunnen ons erger werk voorstellen. Uit het onderzoek dat die onderzoekers verrichtten blijkt trouwens dat Harry Potter-lezers aardiger zijn.

Goed nieuws voor Harry Potter-fans!

Minderheidsgroepen 
Uit een onderzoek genaamd The Greatest Magic of Harry Potter: Reducing prejudice, blijkt dat het lezen van de boeken ervoor zorgt dat ‘de houding naar gestigmatiseerde groepen (immigranten, homoseksuelen, asielzoekers, red.) verbetert’. In de boeken geschreven door J.K. Rowling krijgen Harry en zijn vrienden vaak te maken met mensen die in de minderheid zijn, zoals halfbloedjes.

Sympathie 
Door het lezen van de Harry Potter-boeken weten mensen meer sympathie op te brengen voor mensen die net even anders zijn. Hierdoor zijn deze mensen over het algemeen aardiger, maar dat gaat natuurlijk niet voor iedereen op. Mensen die veel andere boeken lezen (of films kijken) waarin sympathie voor minderheidsgroepen wordt opgewekt, kunnen net zo aardig zijn.

Hoe dan ook: aardig zijn tegen mensen is áltijd een goed idee, of je nu Harry Potter-boeken leest of niet.

Lees ook: Hogwarts’ Great Hall organiseert dit jaar een feestlijk kerstdiner

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Videostill YouTube