Onderzoek toont aan: Harry Potter-fans doen het beter in de liefde

Harry Potter-fans hebben een streepje voor

Lees je jaarlijks de Harry Potter-boeken opnieuw? Kun je grote stukken uit het boek citeren en verslind je al het nieuws wat je over J.K. Rowlings creaties kunt vinden? Dan mag je jezelf een Harry Potter-fan in de dop noemen. En voor deze fans hebben wij leuk nieuws: uit onderzoek blijkt namelijk dat Harry Potter-fans het goed doen in de liefde.

Waar is Harry Potter eigenlijk niet goed voor?

Beter in de liefde

Aan de fervente Harry Potter-fan is vast weleens gevraagd waarom diegene nog altijd zo’n fan is van de boeken- en filmreeks. Dat je het verhaal gewoon fantastisch vindt lijkt dan niet altijd een bevredigend antwoord te zijn voor de vraagsteller, maar we hebben nu nóg een reden voor je. Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in Psychology of Aesthetics, Creativity, and the Arts blijkt dat Potterheads het beter doen in de liefde.

Het onderzoek

Volgens Metro Nieuws werden 400 mensen voor het onderzoek ondervraagd over verschillende schrijvers en literatuurstromingen. Denk hierbij aan romantiek, horror en fantasy en onder het laatste viel Harry Potter. Ook vragen die gericht waren op relaties werden aan de deelnemers gevraagd, zoals ‘Wil je je partner veranderen’ en ‘Zou je de gedachten van de andere persoon willen lezen.’ Uit de resultaten kwam naar voren dat mensen die regelmatig een fantasy boek openslaan en fan zijn van Harry Potter een gezonder beeld hebben van relaties. Wat precies dat ‘gezondere beeld’ was, wordt helaas niet duidelijk.

Lees ook: Wat? Dit nerdy Harry Potter-personage heeft zich ontpopt tot gespierde bokser!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metro | Beeld: Videostill Harry Potter and the Deathly Hallows part 2