Wij blijven binnen: hevige weersomstandigheden op komst

Winters weer op komst

Waar de winter de afgelopen dagen eigenlijk vrij aardig voor ons was met relatief hoge temperaturen, laat het seizoen zich nu van zijn slechtste kant zien: er zijn heftige weersomstandigheden op komst. Blokkeer je agenda voor dinsdag, woensdag en donderdag maar vast…

Winterse buien en een zware storm op komst.

Winterse buien.
Deze week krijgt Nederland te maken met echt winterse buien. De temperaturen liggen dinsdag rond de zes graden en er vallen enkele buien. Lokaal kan het onweren en bestaat de kans op hagel en natte sneeuw. Mogelijke hagelbuien kunnen gladheid veroorzaken. De temperaturen liggen woensdag rond de zes graden met een stevige wind. Woensdagnacht bestaat de grootste kans op sneeuwval: er kan dan wel twee tot vier centimeter sneeuw vallen.

Storm
De stevige wind van woensdag kan op donderdag veranderen in een zware storm; Raymond Klaassen van Weerplaza verwacht windstoten van 110 kilometer per uur. Door de storm kunnen gevaarlijke situaties ontstaan waarbij bomen kunnen omwaaien, dakpannen van het dak kunnen vallen en het verkeer en het openbaar vervoer kunnen problemen ondervinden. Wel is donderdag natuurlijk nog ver weg en kan er nog een heleboel veranderen aan de weersverwachtingen.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Buienradar, Weerplaza | Beeld: Pxhere