Hier moet je op letten als je een zonnebril koopt

zonnebril

Zorgt een duurdere zonnebril ook daadwerkelijk voor betere bescherming?

Nu we langzaamaan weer worden verwend met zonovergoten dagen, brengen we heel wat uurtjes door in de zon. We weten dan ook best wel dat we onze huid moeten beschermen met zonnebrand, maar wist jij ook dat je je ogen hoort te beschermen met een goede zonnebril?

Bescherming

Een zonnebril staat vaak heel leuk en zorgt er al gauw voor dat je niet zoveel hoeft te turen bij zonnig weer. Die ene goedkope bril van een tientje kan dan ook een handige uitkomst zijn om altijd bij je te hebben, maar deze goedkope brillen bieden niet altijd een goede bescherming.

Logo

Zou je dan een duurdere bril moeten aanschaffen? Dat hoeft nier per se, want het enige waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zonnebril, is of er een CE-logo op te vinden is. Dit logo betekent dat de bril je 100% beschermt tegen schadelijk UV-licht. Het logo staat meestal op het pootje van de bril.

Duurder

Een dure zonnebril van 100 euro zorgt er dus niet per se voor dat deze ook beter is voor je ogen dan een bril van 30 euro. Maar er is wel degelijk een verschil te zien op lange termijn. Na ongeveer een jaar zou een goedkoop exemplaar je niet meer goed tegen UV-licht beschermen en aan vervanging toe zijn. Een duurdere bril zou daarentegen levenslang kunnen meegaan. Wat je verder nog kunt doen om je ogen tegen de zon te beschermen? Smeer je oogleden in met zonnebrandcrème. Dit plekje wordt vaak vergeten, maar is niet minder belangrijk.

Lees ook: Bruin zonder zon: zo breng je zelfbruiner het beste aan

Bron: Flaironline | Beeld: Pexels