Dit Amsterdamse hippie-paleisje is momenteel het meest bekeken huis op Funda

hippie-paleis Funda

Het is de voormalige woning van een heuse BN’er

Wat vinden we het af en toe toch fijn om ons te vergapen aan de mooie stulpjes die op Funda te vinden zijn. Zelfs – of misschien wel vooral – als we deze nooit van ons leven zouden kunnen betalen. Een huis dat zeker in deze categorie valt, is deze prachtige woning in bohemian-stijl. En wij zijn niet de enigen die even binnen hebben gegluurd, want dit Amsterdamse hippie-paleisje is de meest bekeken woning van de maand oktober. 

Wil je de eigenaar worden van dit pareltje, dan mag je een flinke duit in het zakje doen.

Valckenierstraat 35H

Dit kleurrijke hippie-paleisje is te vinden in de Amsterdamse Valckenierstraat, gelegen in een voormalig boeddhistisch centrum. De Universiteit van Amsterdam, Theater Carré en het Oosterpark bevinden zich op loopafstand. Het is perfect voor iemand die de gezelligheid en het gemak van de stad wil, maar tegelijkertijd ook rustig wil wonen.

Bekende Nederlander

De woning is een benedenhuis met vier slaapkamers, een grote woonkamer, aparte eetkamer en een kantoorruimte. Het stulpje telt in totaal 157 m² en is voorzien van de meest moderne en luxe inbouwapparatuur. Maar misschien wel het meest bijzondere aan dit huis, is dat het de voormalige woning is van een bekende Nederlander. Wie er in dit kleurrijke bohemian-paleisje woonde? Niemand minder dan Arie Boomsma!

Zes nullen

Wil je de eigenaar worden van dit nederige stulpje? Dan moet je behoorlijk in de buidel tasten. Hij kost namelijk – hou je vast – 1.15 miljoen euro. Voor ons blijft het helaas bij kijken, want wij hebben dit bedrag niet toevallig nog ergens in een oude sok verstopt. Ben jij daarentegen helemaal verliefd geworden op deze woning en zie je hierin je toekomstige huisje? Breng dan snel een bod uit! Het is een flink bedrag, maar hé: je kunt dan wel zeggen dat je in het voormalige huis van Arie Boomsma woont!

Lees ook: Koningin Máxima straalt tijdens werkbezoek in wijnrood broekpak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Funda