Bijzonder: dit is hoe historische prinsessen er vandaag uit zouden zien

historische prinsessen

Van Cleopatra en Pocahontas tot het beroemde Meisje met de parel

Wanneer we een documentaire kijken over een ver verleden of naar een museum gaan, dan blijft het toch dat: een ver, vér verleden. Maar kunstenares Becca Saladin blaast deze historische heldinnen nieuw leven in. Alsof je ze zo op straat tegen zou kunnen komen!

Historische prinsessen

Becca Saladin vertelt aan Bored Panda hoe zij begonnen is met haar bijzondere levensproject. “Ik ben altijd aan het tekenen en schilderen geweest en ik was al vroeg bezig met geschiedenis. Ik vond het verhaal van Anne Boleyn prachtig, ik was geobsedeerd door de Tudors, ik hield van de verhalen over Pompeii en de oude Egyptenaren”, legt ze uit. Om zich meer verbonden te voelen met deze historische hoofdpersonen, is Saladin vervolgens in haar digitale pen gekropen en brengt ze hen tot leven.

Van buste naar portret naar foto

Haar proces neemt nogal wat tijd in beslag. Ze gebruikt bestaande foto’s van hedendaagse vrouwen, en bewerkt deze vervolgens met Photoshop om overeen te komen met bijvoorbeeld archeologische vondsten of oude portretten. Op haar Instagram-account deelt ze de kunstwerken die ze hier uiteindelijk van maakt. Ook herinnert ze haar volgers er vaak aan waarom ze haar bijzondere werk blijft doen: “Onthoud dat al die historische figuren net zo echt zijn als jij en ik.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royalty Now (@royalty_now_)

Meer dan royalty

Over verloop van tijd begon Saladin haar focus verder uit te breiden. Waar ze begon met allerlei historische prinsessen, creëert ze nu ook levensechte portretten van andere figuren uit onze geschiedenisboeken. Bekijk hieronder maar eens haar interpretatie van ‘ons eigen’ Meisje met de parel van het beroemde portret van Vermeer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royalty Now (@royalty_now_)

Lees ook: Deze iPhone-hack om foto’s te bewerken gaat viral op TikTok

Bron: Bored Panda | Beeld: Pexels, cottonbro