Dit is waarom jouw hond je aankijkt als hij een grote boodschap doet

De reden is heel erg lief

Heb je een hond? Dan is de kans groot dat je weleens oogcontact hebt gehad met je viervoeter terwijl hij een nummertje twee deed. Ongemakkelijk? Misschien. Maar de reden waarom dat trouwe beestje dat doet is superlief.

Je harige vriendje vertrouwt je compleet.

Oogcontact

Wanneer je hond aan het poepen is, lijkt het beestje totaal geen behoefte te hebben aan privacy. Sterker nog: de kans is groot dat je harige vriendje je aankijkt terwijl hij aan het toiletteren is. Van een schaamtegevoel lijkt weinig sprake te zijn. Echter blijkt dat er een reden is waarom je hond je graag in de ogen aankijkt wanneer hij gehurkt boven de grond hangt.

Vertrouwen

Dr. Kathryn Primm weet in een artikel op de website I Heart Dogs uit te leggen waarom honden je aankijken als ze poepen en de reden is hartverwarmend. Als ze een grote boodschap doen, zijn honden namelijk eventjes kwetsbaar en kunnen ze makkelijker aangevallen worden. Ze kijken jou, hun baasje, de persoon die ze het meest vertrouwen, dus even aan of jij ondertussen de wacht houdt terwijl ze hun business doen. Ze zijn namelijk niet in staat om eventuele roofdieren in de gaten te houden en hopen dat jij dit ondertussen voor je doet. 

Lees ook: We zijn in de war: blijkbaar wil een kat helemaal niet dat je ‘m aankijkt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: I Heart Dogs | Beeld: Unsplash