Hond wordt vergeten door baasje en loopt 60 kilometer terug naar huis

hond 60 kilometer

Hondenexperts noemen het ‘uitzonderlijk gedrag’

Een bijzondere gebeurtenis in China. Daar heeft een hond het voor elkaar gekregen om alleen terug naar thuis te lopen, nadat zijn baasje hem was vergeten bij een tankstation. De hond deed maar liefst 26 dagen over de tocht van 60 kilometer terug naar huis. 

Familiebezoek

De held in dit verhaal is het zeven jaar oude hondje, genaamd Dou Dou. Het beestje was door zijn baasje Qiu en zijn gezin in de auto meegenomen vanuit de Chinese stad Hangzhou, om familie op het platteland te bezoeken, zo schrijft The Daily Mail. Op de terugweg ging het mis. De familie stopte voor een pauze bij een tankstation langs de snelweg, zo’n 60 kilometer van hun huis, maar vergaten Dou Dou mee terug te nemen. 

Achtergelaten bij tankstation

Achteraf vertelt meneer Qiu dat ze ervan uitgingen dat Dou Dou in de auto was blijven zitten. Maar niets was minder waar. Nietsvermoedend is de familie terug naar huis gereden. Eenmaal thuis kwamen ze erachter dat de trouwe viervoeter niet meer in de auto zat. De baasjes keerden terug naar het tankstation en zochten urenlang naar Dou Dou, die inmiddels negens meer te bekennen was. Ook de dagen daarna zochten Qiu en zijn vrouw naar de hond op de route tussen hun huis en het tankstation, maar er was geen enkel spoor.

Enorm vermagerd

26 dagen nadat de familie hun viervoeter was kwijtgeraakt, stond er een enorme verrassing voor de deur. Qiu zag het beestje in eerste instantie aan voor een ‘vieze, magere straathond’, maar het bleek toch echt hun eigen Dou Dou te zijn! Het hondje was helemaal alleen 60 kilometer naar huis gelopen. Dou Dou was zo enorm vermagerd, dat Qiu hem in eerste instantie niet herkende. “Behalve dat hij magerder is was geworden, was Dou Dou nog steeds zichzelf. Zijn ogen straalden”, vertelt zijn baasje. Gelukkig is het beestje onderweg niet gewond geraakt en is hij de laatste dagen steeds energieker.

Uitzonderlijk gedrag

Het gedrag van Dou Dou is uitzonderlijk te noemen. Hondenexperts zijn dan ook onder de indruk van het verhaal: “We zijn nog steeds bezig met het begrijpen van het gedrag van honden, maar Dou Dou kan zelfs zo ver van huis zijn weg terug vinden. Hij heeft uitzonderlijke talenten.” Hoewel het een knappe prestatie is, kan het voorval volgens experts worden gezien als toeval. Ze waarschuwen hondeneigenaren daarom nog steeds om goed op hun beestje te letten en niet te verwachten dat hun viervoeter ook zomaar de weg terug naar huis vindt.

Lees ook: Vader geeft hond van zijn dochter weg zonder het te vertellen

Bron: Metro | Beeld: Unsplash, Richard Brutyo