Hondenbaasje vertelt: ‘Ik weiger te betalen voor een ongewenste allergieprik’

hond

‘Waarom zou ik betalen voor iets waar ik niet om heb gevraagd?’

Mees* (28) is dol op zijn hond, Beer. Beer is een Australische herder, die onlangs even langs de dierenarts moest. Echter kreeg Mees naderhand een flinke rekening, terwijl Beer slechts voor iets kleins kwam. Mees weigert daarom om te betalen voor een allergiespuitje, waar hij niet eens om heeft gevraagd. Het baasje twijfelt nu of het terecht dat hij niet wil betalen en vraagt anoniem om advies op het platform Reddit.

Controle

“Ik heb onze hond naar een nieuwe dierenarts gebracht, omdat onze vorige dierenarts helaas is verhuisd”, begint Mees zijn verhaal. “Deze dierenarts werd aanbevolen door een vriend van onze familie. Hij had vrij goede recensies, samen met een paar niet zo goede recensies, maar ik weet dat je het niet altijd iedereen naar de zin kunt maken”, legt hij uit. “Ik nam mijn zestien maanden oude Australische herder mee voor een algemene controle. Toen we binnen waren, kwam een assistente terug om hem te wegen en verder niets. Nog niks aan het handje dus.”

Gebit

Mees vervolgt: “De dierenarts komt 45 minuten later binnen en begint meteen te vragen naar het gebit van mijn hond. Mijn vrouw en ik poetsen zijn tanden regelmatig en laten zijn tanden schoonmaken als hij geborsteld wordt, dus we hebben geen reden om ons zorgen te maken over zijn directe gebitsgezondheid. De dierenarts vraagt niet naar zijn toilet- of eetgewoonten, of naar algemene vragen die ik in het verleden wel eens heb gehad. Hij werd nogal stellig in het maken van een afspraak om Beer’s gebit op zijn kantoor te laten reinigen en zei dat het niet veel ging kosten. Ik weigerde, waarop hij me vertelde dat het erg duur is om de tanden van een hond te laten trekken. We hebben het hier over een hond van zestien maanden die gewoon een gezond gebit heeft.”

Spuitje

De dierenarts bleef echter aandringen en kwam even later terug met een assistente, die Beer zonder te vragen een spuitje gaf. “Mijn zicht werd belemmerd door de dierenartsassistente, dus ik wist niet dat hij een prik kreeg totdat het in principe klaar was”, vertelt Mees. “Mijn hond heeft al zijn vaccinaties al, en ik heb dat zelfs duidelijk gemaakt op het papierwerk voor zijn bezoek. Ik vroeg wat zij mijn hond gaf en de dierenarts zei het een allergieshot was.” Mees vond het maar vreemd. “Mijn hond heeft nooit allergieproblemen gehad en ik heb nooit gevraagd om een spuitje. De arts vertelde me dat hij ‘jeukerig’ was en dat hij het nodig had. Ik heb deze hond al sinds hij pas twee weken oud was, dus ik zou het wel merken als hem iets mankeerde”, legt het baasje uit.

Rekening

Vervolgens kreeg Mees een flinke rekening op zijn bord. “Het bezoek kostte 60 euro. Dat vond ik geen probleem, maar de allergieprik was 140 euro. Ik legde uit dat ze hem die gewoon gaf zonder het met mij te bespreken en dat ik niet van plan was om ervoor te betalen. De assistente riep de dierenarts erbij en hij stond erop dat ik ervoor zou betalen. Het was een zeer ongemakkelijk bezoek en ik was niet van plan om mijn hond ooit nog terug te brengen naar die dierenarts. Uiteindelijk betaalde ik alleen voor het bezoek, maar kreeg ik te horen dat ik misschien ‘de volgende keer ergens anders heen moest gaan en specifieker moest zijn over waarvoor ik mijn hond mee wilde nemen.’ Ik was heel duidelijk over het feit dat ik alleen maar wilde komen om Beer te laten onderzoeken, dus ik weet niet wat dat te betekenen had”, aldus Mees.

Wat vind jij? Is het terecht dat hij niet betaald heeft voor de prik?

*Mees is niet de echte naam van de man. Hij deelt zijn verhaal anoniem op het platform Reddit onder de naam NedFlanDiddlyAnders.

Lees ook: Man vraagt advies: ‘Is het raar dat ik een oppas inhuur voor mijn 17-jarige broertje?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels