Hotelexpert deelt hoe je nu écht weet of de hotelkamer schoon is

hotelkamer

Het is niet het bed dat je moet controleren

Reviews kunnen wel beweren dat alles in de hotelkamer spic en span is, maar het is toch altijd even afwachten of dat wel echt zo is. Betreed jij een hotelkamer en wil je snel weten of het er écht schoon is? Check dan dit voorwerp. 

Waar let jij op als jij de hotelkamer voor het eerst betreedt?

Ervaring

De meesten van ons verblijven alleen in een hotel wanneer een vakantie gepland is, maar sommigen bezoeken tig hotels. Een internationale correspondent van Business Insider is er een van. Voor zijn werk verbleef hij in meer dan 300 hotels (en Airbnb’s) en inmiddels weet de correspondent wel waar je een echt schone hotelkamer aan herkent. Gelukkig is hij de beroerdste niet en deelde hij zijn bevindingen.

Inspecteren

Sla je als eerste de dekens aan de kant om te kijken of de lakens schoon zijn? Of koekeloer je in de wc-pot om te kijken of er geen gebruikerssporen van vorige hotelgasten te zien zijn? Dan ben je volgens Harrison van Business Insider op de verkeerde plekken aan het zoeken. Volgens hem moet je juist de waterkoker of het koffieapparaat inspecteren.

Lange termijn

“Als er een geroeste ketel in de kamer staat, is dat voor mij een teken dat niemand de onderhoud van de kamer op lange termijn in de gaten houdt. Als er schimmel in het koffiezetapparaat of de waterkoker zit, wat is er dan nog meer dat niet grondig schoongemaakt is?”, aldus Harrison.

Lees ook: Deze nobele labrador heeft een baantje bemachtigd als hotelconciërge

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Business Insider | Beeld: Unsplash