In deze houding kun je het beste slapen als je ongesteld bent

sterrenbeeld hoeveel slaap nodig
Het biedt een hoop verlichting

Ongesteld zijn is alles behalve een pretje. Doorlekken, kramp en kort lontje hebben; het zijn allemaal kwaaltjes die de revue kunnen passeren wanneer de rode vlag weer wappert. Die buikkrampen die je kunt hebben zijn zeker niet voor de poes en kunnen je ’s nachts behoorlijk lang wakker houden. Gelukkig bestaat er een slaaphouding waardoor je die pijn wat kunt verzachten.

Zo kom je de nacht net wat makkelijker door.

Foetushouding 
De beste slaaphouding om comfortabel de nacht door te komen, is voor iedereen anders. De een ligt graag op haar zij en de ander op haar rug. Toch zijn experts het er roerend over eens dat je het beste in de foetushouding -dus op je zij met opgetrokken benen- kunt liggen wanneer je ongesteld bent.

Spanning verlichten
Door de foetushouding aan te nemen haal je de spanning van je buikspieren af, waardoor de kans op kramp minder wordt. Een mooie bijkomstigheid is dat je je benen bij elkaar houdt en daardoor is de kans op doorlekken ook kleiner.

Slechtste slaaphouding
Voor de buikslapers onder ons hebben we helaas slecht nieuws. Wanneer het de tijd van de maand is kun je beter niet op je buik gaan liggen. Hierdoor ontstaat er meer druk op je baarmoeder, wat de krampbestrijding niet ten goede komt. Ook kun je door deze druk meer gaan bloeden. Wij weten wel hoe we de volgende keer gaan liggen.

[wp_ad_camp_5

Lees ook: ben je ongesteld op je vakantie? Zo heb je er minder last van 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Glamour | Beeld: Unsplash