‘Ik ben pas moeder geworden en nu zoeken mijn ouders weer contact’

De vrouw heeft haar ouders niet meer gesproken sinds ze haar echtgenoot afkeurden

Wanneer je de liefde van je leven hebt gevonden, hoop je natuurlijk dat je ouders ook met hem of haar door een deur kunnen. De ouders van Ashley hadden hun twijfels bij haar partner en het zorgde voor een familiebreuk. Nu Ashley moeder is geworden, proberen haar ouders echter weer met haar in contact te komen. 

Tegen het huwelijk

De band tussen Ashley* en haar ouders is altijd goed geweest. Ook toen ze haar vriend – die uit het buitenland komt – aan haar ouders voorstelde, leek er nog niets aan de hand te zijn. Hier kwam echter verandering in toen ze na drie jaar daten aankondigden dat ze gingen trouwen. “We gingen bij mijn ouders op bezoek om hen te vertellen over onze verloving. Vrijwel meteen namen mijn ouders me apart en beweerden ze dat mijn vriend alleen met me wilde trouwen om een permanente verblijfsvergunning te krijgen. Ik was hier zo van geschrokken. Mijn ouders leken het voorheen goed met mijn vriend te kunnen vinden.”

Ashley vervolgde het gesprek met haar ouders. Ze vroeg zich af waarom ze dat in hemelsnaam dachten. Wat bleek? “Via via hadden ze eens gehoord dat iemand door een buitenlander was bedrogen. Dat was de reden! Ik was zo geschrokken.” Ashley besloot dan ook het contact met haar ouders te verbreken.

Weer contact

Inmiddels is een jaar verstreken en zijn Ashley en haar vriend getrouwd. “Op het moment van de bruiloft was ik twee maanden zwanger en enkele maanden geleden ben ik bevallen van een zoon. Hij is geweldig! Ik hou van mijn zoon en ik hou van mijn man. Ik vermoed dat mijn ouders van alles op de hoogte zijn, want ze proberen nu weer contact met me op te nemen. Ze willen mijn zoon graag ontmoeten en hebben hun excuses aangeboden.”

Ashley vindt het fijn dat haar ouders hun excuses hebben aangeboden, maar twijfelt. Moet ze haar ouders weer in haar leven laten? Welk advies zou jij haar willen geven?

*Ashley is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam Many_Snow_4022. 

[wp_ad_camp_45]

Lees ook: ‘Kan ik het maken om een uitnodiging voor een babyshower af te slaan?’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Reddit | Beeld: RDNE Stock Project (Pexels)