‘Ik blijf maar knutselwerkjes van mijn neefjes en nichtjes ontvangen’

knutselwerkjes

‘Ik vind het prachtig, maar hoef niet aan elke muur tien tekeningen te hebben’

Sylvia* heeft een grote aangetrouwde familie. Haar neefjes en nichtjes zijn allemaal dol op knutselen, met als gevolg dat Sylvia’s huis volhangt met kleine kunstwerken. Ze wil daar echter van af, omdat ze niet veel ruimte meer overheeft. Toen ze een aantal creaties weigerde, werd haar dat niet in dank afgenomen. Ze weet niet wat ze met de situatie aan moet en vraagt lezers op Reddit om raad.

Heel veel knutselwerkjes

“Mijn aangetrouwde familie is behoorlijk groot”, begint Sylvia haar verhaal. “De zus van mijn man heeft maar liefst zeven kinderen, die tussen de twee en elf jaar oud zijn. Ik vind kinderen heel leuk, maar ik zit nu al een tijdje met een probleem. Al die neefjes en nichtjes zijn namelijk dol op knutselen. Dat is natuurlijk heel leuk, maar een groot deel van hun kunstwerken wordt aan ons gedoneerd. Het begon met een paar kleurplaten voor op onze koelkastdeur. Inmiddels staat ons halve huis echter vol met kunstwerkjes, van collages tot handbeschilderde mokken.”

Ruzie om mokken

Ook afgelopen weekend was het weer raak. “De zus van mijn broer stond op de stoep met vier mokken. Ik probeerde ze vriendelijk te weigeren, want we zijn maar met z’n tweeën en hebben al een tiental mokken van hen in de keukenkast staan.” Het viel niet in de goede aarde. “Mijn schoonzus werd behoorlijk kwaad, pakte de mokken driftig in en vertrok meteen weer. Terwijl ze naar haar auto liep, zei ze op luide toon ‘dat ze ons niet meer zou storen’. Ik probeerde het nog uit te leggen, maar ze luisterde niet meer naar me”, schrijft Sylvia.

Weggooien of weigeren?

Sylvia’s schoonzus bleek het hele verhaal aan haar moeder te hebben verteld. “Zij waarschuwde me voorzichtig dat ik alle cadeaus beter gewoon kan aannemen en daarna in de prullenbak kan gooien. Dat voelt echter ook niet goed. Ik stelde voor om aan de kinderen te vragen of ze hun energie ergens anders op konden loslaten, aangezien ze meer hobby’s hebben. Dat werd niet als een goed idee gezien. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Sylvia zeggen?

*De naam Sylvia is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Just_Support1416.

Lees ook: ‘Mijn vrouw heeft me bedrogen met een van onze vrienden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Cheng Qi Huang