‘Ik heb geen zin om de ziektekosten voor mijn vader te vergoeden’

ziektekosten-vader

‘Ik werd woedend van dat bericht’

Denise* is na de scheiding van haar ouders volledig opgevoed door haar moeder. Toch wil haar vader ineens weer contact, omdat hij erg ziek is en iemand nodig heeft die de ziektekosten betaalt. Denise zit daar helemaal niet op te wachten. Op Reddit vraagt ze lezers om hun mening.

Nieuw gezin

“Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik tien jaar oud was”, begint Denise haar verhaal. “Ik heb al ruim een jaar geen contact meer met mijn vader, omdat hij ervoor heeft gekozen om zijn ‘nieuwe gezin’ voor te trekken. Hij heeft een nieuwe vrouw, een stiefzoon en twee andere kinderen. Toen hij hertrouwde, heeft hij dat niet eens laten weten. Iedere keer dat ik hem opbelde om te vragen wanneer we elkaar een keer konden zien, zei hij dat hij geen tijd had.”

Geen alimentatie

Het was niet altijd zo ellendig als het nu is. “Voor de scheiding was ik echt een daddy’s girl. Ik vond hem een topvader en wilde niets liever dan bij hem in de buurt zijn. Het voelde dan ook als een echte messteek toen hij besloot om mijn broer en mij achter te laten. Dat zal ik hem nooit vergeven. Bovendien heeft hij nooit kinderalimentatie aan mijn moeder betaald, waardoor mijn jeugd financieel moeilijk was. Mijn moeder heeft besloten om geen rechtszaak aan te spannen, omdat dat te veel gedoe zou zijn. Tot op de dag van vandaag vind ik dat jammer, want wat mij betreft mag mijn vader erin stikken.”

Behandeling nodig

Met Denise en haar broer is het gelukkig goed gekomen. “Dankzij onze moeder zijn we opgegroeid tot sterke mensen. Door de jaren heen ben ik mijn vader vergeten en doorgegaan met mijn leven. Tot ik vorige week ineens een bericht kreeg van mijn stiefbroer. In dat bericht stond dat mijn vader erg ziek is en een dure behandeling nodig heeft. Er werd verwacht dat mijn broer en ik daaraan zouden meebetalen en er stond bij dat mijn vader graag contact met ons wilde.”

Veel boosheid

Denise werd woedend van het bericht. “Ik stuurde terug dat mijn vader het recht op enige vorm van steun al lange tijd geleden heeft verloren. Dan had hij er maar moeten zijn gedurende mijn jeugd. Mijn stiefbroer reageerde geïrriteerd. Ik heb alleen een smiley teruggestuurd en hem daarna geblokkeerd.” Toch is Denises moeder het er niet helemaal mee eens. “Mijn moeder zei dat ik zeker het recht heb om boos te zijn op mijn vader, maar dat hij nog altijd mijn vader is. Volgens haar zou ik hem best kunnen helpen als ik het geld daarvoor heb. Ik wilde geen discussie met mijn moeder aangaan, maar twijfel nu wel wat ik moet doen.” Wat zou jij tegen Denise zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam HumanWaste000.

Lees ook: ‘Ze zei dat mijn vriend beter kon krijgen, terwijl ik erbij stond’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash