‘Ik heb mijn dochter de waarheid verteld over haar vader’

vader dochter

‘Hij wilde niks met haar te maken hebben, maar nu zoekt hij ineens contact’

Laura* werd toen ze negentien was onverwachts zwanger. Ze besloot het kindje te houden en is ontzettend blij met haar dochter Eva. Zodra Eva geboren was verbrak de vader van Eva meteen al het contact en hij zei tegen Laura dat hij niks met zijn dochter te maken wilde hebben. Maar nu, vijftien jaar later, zoekt hij wel opeens contact. Laura wil haar dochter beschermen en heeft daarom aan Eva vertelt waarom haar vader nooit in haar leven was. Op Reddit deelt Laura het verhaal.

Onverwachts zwanger

“Toen ik zwanger werd van Eva, wilde Eva’s vader dat ik een abortus zou nemen. Toen ik zei dat ik de baby wilde houden, verbrak hij al het contact en wilde hij niks met ons te maken hebben. Het was moeilijk, maar ik hou van mijn dochter en zou niets veranderen. Ze is geweldig en slim en ik hou ongelooflijk veel van haar.” Maar Eva’s vader heeft na vijftien jaar niks van zich te laten horen, nu toch plotseling contact gezocht.

Contact

“Hij nam contact met me op via Facebook en zei dat hij in het leven van zijn dochter wil zijn. Hij is nu getrouwd. Ik heb wat online gestalkt, zijn vrouw heeft vaak gepost over haar onvruchtbaarheidsstrijd. Ik moet zeggen dat ik erg verbaasd en boos was dat hij een bericht had gestuurd na al die jaren. Ik stuurde terug dat ik hem niet in Eva’s leven wil. Ik was het die moest stoppen met studeren, 2 banen moest werken, de slapeloze nachten met een baby moest doorstaan ​​en Eva moest opvoeden. En dat allemaal zonder hulp van hem.”

“Maar nu hij klaar is met feesten, zijn diploma gehaald heeft, een baan heeft en getrouwd is met een vrouw die niet zwanger kan worden, wil hij het kind dat ik voor hem heb opgevoed ineens wel in zijn leven? Ik vertelde hem hoe ik erover dacht en hij werd kwaad op mij.”

Waarheid

“Ik heb Eva de waarheid verteld over haar vader en dat hij contact zocht. Ik vertelde haar dat hij niets voor haar heeft gedaan, en ik was eerlijk over het feit dat zijn nieuwe vrouw onvruchtbaar is. Ik zei ook dat ze erover na moest denken of ze haar vader wil ontmoeten en dat ik haar zou steunen als ze dat wel wil. Ze koos ervoor hem niet te ontmoeten.”

“Nadat ik hem had geïnformeerd, werd hij boos. Hij zei dat ik zijn kans om haar te leren kennen verpestte, dat ik haar een vader ontzegde. Ook mijn moeder vond dat ik zijn imago niet had moeten beschadigen. Dat Eva zich waarschijnlijk opnieuw afgewezen voelt en dat ze nu misschien wel meer verdriet heeft. Had ik Eva niet de waarheid moeten vertellen?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Any_Care4207.

Lees ook: ‘Mijn familie is boos omdat kinderen niet welkom zijn op mijn bruiloft’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Lucia Maced