‘Ik kwam erachter dat een vriend loog over zijn leeftijd’

loog

‘Ik snap niet waarom hij dat zou doen’

May* heeft bij haar studie een leuke jongen ontmoet. Ze zijn bevriend geraakt, maar May voelt wel wat meer voor hem. Ze er is alleen achter gekomen dat hij over zijn leeftijd heeft gelogen en weet niet hoe ze hem daarmee moet confronteren. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Een beetje verliefd

“Bij mijn studie wiskunde heb ik onlangs een leuke nieuwe jongen leren kennen”, begint May haar verhaal. “Inmiddels zijn we bevriend en vind ik hem zelfs al wel meer dan gewoon leuk. Ik ben een beetje verliefd op hem geworden. Ik ben zelf 22 en hij zei dat hij 21 is. Hij vertelde dat hij filosofie studeert, maar dat hij er een paar wiskundevakken bij deed.”

Grote leugen

Omdat de jongen veel vrouwelijke trekjes heeft, wist May niet of hij wel op vrouwen viel. “Daarom heb ik hem online opgezocht. Ik kon niets vinden over zijn seksuele oriëntatie, maar ik kwam wel anderen dingen tegen. Ik kwam erachter dat hij al sinds 2018 is afgestudeerd. Niet in filosofie, maar in literatuur. Hij blijkt een aantal wiskundevakken te volgen voor de lol.”

Subtiel vragen

May snapt niet waarom de jongen over zijn leeftijd en zijn opleiding zou liegen. “Doet hij het om ervoor te zorgen dat het contrast tussen hemzelf en de rest niet zo groot is? Of zou hij jonge dames zijn bed in willen krijgen en doet hij daarom alsof hij net zo oud is als zij? Ik vind het lastig om nog normaal tegen hem te doen nu ik weet dat hij overal over liegt. Hij weet niet dat ik het weet. Hoe kan ik hem er op een subtiele manier naar vragen?” Wat zou jij tegen May zeggen?

*De namen May is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam YesILikeDragons.

Lees ook: ‘Mijn baas heeft toegegeven dat hij me wilde zoenen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Kyle Gregory Devaras