‘Ik vroeg mijn buren hun kinderen binnen te houden als mijn hond in de tuin is’

hond

De vrouw vindt het een heel normaal compromis, maar de buren niet

Wilma* en haar man zijn onlangs verhuisd. Er is alleen één probleem: hun hond en de buurkinderen kunnen niet tegelijkertijd buiten zijn. Het leek het stel dan ook een prima compromis om haar buren te vragen de kinderen binnen te houden als hun hond buiten is. De buren dachten hier echter iets anders over.

Niet tegelijkertijd buiten

“Ik ben net verhuisd met mijn man en onze hond, een pitbull-mix”, begint Wilma haar verhaal op het forum Reddit. “De hond heeft nooit een tuin gehad om in te spelen. We kregen hem toen we nog in een appartement woonden.” Inmiddels woont het stel in een huis mét tuin, en hebben ze ook buren. “Een man en vrouw met vier jonge kinderen”, vertelt ze. “Het probleem is dat onze hond onophoudelijk blaft als ze tegelijkertijd in de tuin zijn.”

Kinderen binnen houden

Wilma besprak het probleem met haar man. Samen besloten ze om de buren te vragen of ze konden voorkomen dat hun kinderen naar buiten gingen op bepaalde tijden, als hun hond al in de tuin was. Dit plan viel bij de buren echter niet in goede aarde. “De buurvrouw vertelde me dat het belachelijk was. Ik moest niet verwachten dat ze hun kinderen binnen zouden houden omdat onze hond niet is getraind.”

Compromissen sluiten

De buren lagen duidelijk niet op een lijn met Wilma. “Ik zei dat ze een beetje compromissen moesten sluiten”, vertelt Wilma. De discussie liep zo hoog op, dat de buurman uiteindelijk tussenbeide moest komen. Hij begreep de situatie, maar vond dat zijn vrouw gelijk had en dat ze hun kinderen gewoon naar buiten lieten gaan.” Wilma twijfelt nu enorm aan haar eigen plan. Was haar voorstel een onrealistisch compromis, of doen de buren juist moeilijk?

*Wilma is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/InTheHeightsObsessed.

Lees ook: Ultieme relatietest: stel gaat vier maanden geboeid door het leven

Bron: Reddit | Beeld: Pexels