‘Ik wil dat mijn zus een TikTok-video over mij verwijdert’

TikTok

De vrouw vindt dat haar zus haar belachelijk maakt in de video

Elle* kan normaal goed opschieten met haar zus Noa, maar de twee hebben nu even ruzie. Noa heeft namelijk een TikTok geplaatst waarin ze een persoonlijk verhaal van Elle vertelt. Elle wil dat Noa deze verwijdert, maar dat weigert Noa. Op Reddit vraag Elle om advies.

Viraal gegaan

“Ik heb een oudere zus van 23 die geobsedeerd is door TikTok. Ze heeft een behoorlijke lijst aan volgers, namelijk zo’n 5000”, begint Elle haar verhaal. “Een van haar TikTok-video’s ging onlangs viraal en bereikte ongeveer 30o.ooo views. Deze TikTok ging over mij, en veel mensen die ik persoonlijk ken hebben de video dus gezien.”

Elles zus vertelt in de video een verhaal dat over Elle gaat. “Het bevat niet mijn naam, gezicht, of andere identificerende details (ik ben gewoon gelabeld als ‘zus’), maar het bevat persoonlijke informatie over iets gênants dat ik heb gedaan in het verleden”, vervolgt Elle. “Noa vertelt in principe gewoon een grappig verhaal, maar ik vind de video niet echt grappig, omdat ik in een kwaad daglicht wordt gezet. Ik was zes jaar oud in dat verhaal, maar dat vertelt ze er dan weer niet bij.”

Geen toestemming

Veel bekenden van Elle hebben de video gezien en vroegen haar of het waar was wat Noa zei en of het over haar ging. “Ze stuurden me de video door en deelden het op hun eigen social media”, aldus Elle. Enne, blijkbaar was deze video niet de eerste keer dat Noa iets over haar zus online zette. Elle vindt het niet leuk dat Noa telkens video’s over haar deelt zonder toestemming. “Dit is niet de eerste keer dat ze over mij post, maar dit is wel haar eerste video die viraal gaat. Ik gebruik TikTok nooit, dus ik weet niet hoeveel ze er heeft gepost, maar als ik eerder had geweten dat ze mij te kijk zet op die app, was ik ook eerder boos geworden en had ik haar gevraagd om ze te verwijderen.”

Verzoek

Elle is alsnog naar Noa toe gegaan met de vraag om de video’s te verwijderen. “Ik ging naar haar toe en zei dat deze video’s gênant voor mij zijn en dat ik wil dat ze de video’s over mij verwijdert. Ik wil niet dat meer mensen die video’s vinden en die verhalen over mij horen. Ze heeft ook haar Instagram gelinkt aan haar TikTok en ik sta op veel foto’s met haar, dus het is makkelijk om me te vinden op Instagram als iemand dat zou willen.”

Noa vond echter dat Elle overdreef. “Ze antwoordde dat – aangezien mijn naam en persoonlijke gegevens niet in de verhalen staan – het helemaal niet ongemakkelijk is. En toen ik haar vertelde dat mensen de video’s hadden gevonden, zei ze: “Je had ook kunnen zeggen dat het nep was, dan zou niemand het weten'”.

Wat nu?

“Ik heb autisme, dus ik vind het moeilijk om te liegen”, aldus Elle. “Noa zei dat ze het volste recht heeft om die verhalen te delen en er grapjes over te maken en dat het niet uitmaakt, omdat mensen het toch niet onthouden. Vervolgens noemde ze me een asshole omdat ik zei dat ze alle video’s over mij moest verwijderen, inclusief haar trending video. Ik zei tegen haar dat ze mijn verhalen gewoon gebruikte om meer volgers te krijgen.”

Uiteindelijk is Elle weggelopen en hebben ze het er niet meer over gehad, maar Noa heeft de video’s inmiddels nog steeds niet verwijderd. Elle heeft de video’s gerapporteerd in de hoop dat TikTok ze zelf verwijdert, maar dat is nog niet gebeurd. Moet Elle nog een keer met Noa gaan praten? Wat vind jij?

*Elle en Noa zijn niet de echte namen van de zussen. Elle deelt haar verhaal op Reddit onder de naam aitahtiktoksister.

Lees ook: ‘Ik stuurde mijn familie weg op mijn bruiloft omdat ze niet op de foto’s wilden’

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels