Influencer laat de waarheid achter perfecte Instagramfoto’s zien

instagramfoto's

Ze bewijst maar weer dat we niet alles moeten geloven wat we zien

We kunnen uren door Instagram scrollen en genieten van alle perfecte plaatjes die we tegenkomen. Natuurlijk weten we ook wel dat heus niet alles zo mooi en jaloersmakend is als het lijkt. Toch zorgt het bij veel mensen voor een onzeker gevoel. Influencer Josephine Livin zet iedereen weer met beide benen op de grond en toont de waarheid achter Instagramfoto’s. 

Effect op eindresultaat

Er zijn steeds meer influencers die het echte plaatje laten zien in plaats van perfect gefotoshopte kiekjes. Zo zien we tegenwoordig huilfoto’s, lichamen in alle soorten en maten en no make-up selfies voorbijkomen op Instagram. Josephine is daar groot voorstander van. Ze laat dagelijks aan haar bijna 50.000 volgers zien dat make-up, filters, bewerkingsprogramma’s en de juiste poses een groot effect kunnen hebben op het eindresultaat.

Insta vs. reality

Op haar pagina spot je veel foto’s van haar lichaam waarop ze zó poseert dat ze een platte buik, smalle taille en slanke bovenbenen heeft. Op de reality-foto’s neemt ze een meer ontspannen houding aan, waardoor haar hele lichaam er direct anders uitziet.

“Dit ben ik in vanuit twee verschillende hoeken. Deze foto’s zijn 5 minuten na elkaar genomen. Voordat je jezelf vergelijkt met een ‘perfect’ lichaam op social media, onthoud dan dat de meeste foto’s een hoogtepunt van iemand zijn. Mensen willen de beste versie van zichzelf laten zien en daar is niks mis mee, maar vergeet niet dat je niet het hele verhaal ziet. Je ziet maar kleine delen van iemands lichaam en leven. Het is niet eerlijk om je unieke, geweldige zelf daarmee te vergelijken.”

Aan jezelf sleutelen

Op andere foto’s en filmpjes laat Josephine zien hoe je met bewerkingsprogramma’s veel aan jezelf kunt sleutelen. Op de ene foto staat ze puur natuur, terwijl ze zichzelf een minuut later een gezicht vol make-up en nieuwe coupe heeft aangemeten. “Het enge van deze filters is dat ze er zo echt uitzien! Als ik zo’n foto zou zien, zou het niet eens in me opkomen dat het nep is. Ik vraag me af hoe vaak ik me, als jong meisje, heb vergeleken met foto’s die helemaal niet echt waren”, vertelt ze.

Reality-check

Veel vrouwen op Instagram zijn Josepine dankbaar voor haar eerlijkheid. “Ik voelde me vanochtend onzeker toen ik door mijn Instagram-feed scrolde en kwam toen jouw bericht tegen. Dankjewel, dit is precies wat ik nodig had om me beter te voelen”, valt er te lezen. Een ander reageert: “Bedankt voor de reality-check, dit had ik nodig. Instagram maakt het soms zo moeilijk om blij met jezelf te zijn.”

Lees ook: ‘Je kunt binnenkort ook Instagram Stories liken’

Bron: Happy in Shape, Instagram | Beeld: Instagram, Pexels