Is de nieuwste iPhone 11 een must? Wij vertellen je het

Dit toestel is een stuk goedkoper dan de iPhone X, waarvoor mensen in 2017 meer dan 1000 euro moesten neerleggen

Nog niet eens zo lang geleden was je de uitzondering als je een mobiele telefoon had. Tegenwoordig ben je het als je er geen hebt. We willen altijd bereikbaar zijn en als het even kan willen we ook een telefoon met de nieuwste snufjes en goede kwaliteiten. De iPhone 11 lijkt zo’n pareltje te zijn, als we Apple mogen geloven. Is het ook echt zo? Wij zetten een aantal nieuwtjes over deze telefoon op een rijtje. Zo kun je zelf beoordelen of dit nieuwste model ook jóuw nieuwe telefoon wordt. 

Dit weten we over de nieuwste iPhone.

Prijs

Kun je je die tijd nog herinneren dat je 120 euro moest neerleggen voor een Sony Ericsson? De tijd van die prijzen voor een toestel liggen ver achter ons. Apple spande echter in 2017 wel de kroon toen haar nieuwste model – de iPhone X met gezichtsherkenning – voor meer dan 1000 euro over de toonbank ging. Gelukkig lijkt het electronicabedrijf tot inkeer gekomen: de reguliere iPhone 11 is verkrijgbaar vanaf 809 euro.

Kleuren

Standaard zwart of zilver is ook verleden tijd, al had Apple weleens vaker een toestel in een kek kleurtje. Dit maal kun je kiezen uit zes kleuren. Geen blauw en koraal deze keer, maar wel rood, zwart, wit, geel, paars en groen.

Waterdicht

Net als een aantal voorgaande modellen is ook de iPhone 11 weer waterdicht. Je hoeft je hart dus niet vast te houden als je per ongeluk een glas water over je telefoon knoeit.

Beveiliging

Tegenwoordig willen we bijna allemaal dat iemand niet zomaar in onze telefoon kan. Gezichtsherkenning is in dat geval makkelijk. Je hoeft geen code te onthouden en kunt zo in je telefoon. Alleen duurde die gezichtsherkenning soms een seconde te lang en moest je zorgen dat de camera je goed kon zien. De iPhone 11 heeft naar verluidt een snellere en betere gezichtsherkenning waardoor dit makkelijker gaat. 

Extra stevig

Glijdt je telefoon uit je handen? Dan houdt menig mens zijn adem vast in in de hoop dat er geen enorme barst in het scherm zit. De iPhone 11 is volgens Apple uitgerust met een sterker soort glas, of – zoals ze het zelf noemt – ‘het sterkste glas ooit in een smartphone’. Hij kan dus tegen een stootje. Wel is het superbelangrijk om een goed hoesje om je iPhone 11 te doen. Het toestel is dan wat sterker, maar alles kan kapot. De iPhone 11 is daar geen uitzondering op. Zorg daarom dat je je telefoon beschermt met een goed iPhone 11 hoesje

Batterijduur

Nieuwste snufjes en verbeteringen zijn leuk, maar uiteindelijk is het grootste knelpunt bij een telefoon dat-ie soms zo snel leeg is. Het gezeul met powerbanks is niet echt ideaal. Ook daar biedt de iPhone 11 gelukkig soelaas. Het nieuwste toestel zou het lekker lang volhouden, maar liefst een volle dag. Het is nog steeds geen Nokia 3310 die het dagen volhield, maar voor een smartphone is het wel erg indrukwekkend. 

Selfies en foto’s

Wie gek is op het schieten van foto’s en selfies vindt ook een vriend in deze telefoon. De frontcamera heeft een resolutie van 12 megapixel en de camera achterop heeft een dubbele cameralens. Wat dat precies inhoudt? Je kunt van mooie natuurgebieden scherpe dieptefoto’s maken.

Lees ook: Deze gewoonte met je telefoon maakt je partner gek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Business Insider, iPhoned | Beeld: Unsplash