Dit vinden we het irritantst aan onze collega’s

Ben jij het hiermee eens?

Wie fulltime werkt, ziet haar collega’s waarschijnlijk vaker dan haar vrienden en familie. Hoewel we het vaak naar onze zin hebben met (sommige) collega’s, betekent dat niet dat er geen ergernissen bestaan op de werkvloer. Aan deze dingen ergeren we ons het meest aan de mensen met wie we samenwerken.

Herken jij dit?

Groen en geel ergeren

De boel niet opruimen of niet op tijd zijn voor een meeting, het zijn slechts een paar dingen waar we ons aan ergeren op het werk. Maar worden deze dingen als vervelendst ervaren door de meeste mensen? Lilian Woltering, deskundige op het gebied van zakelijke omgangsvormen, was benieuwd hoe de vork in de steel zat en deed er onderzoek naar. De deskundige vroeg 500 mensen naar hun persoonlijke frustraties op het werk en naar hun werkomstandigheden. De vijf dingen waar we ons het meest aan ergeren? Komt-ie:

  1. Mobiele telefoons gebruiken tijdens gesprekken of meetings;
  2. Collega’s die hun afspraak niet nakomen;
  3. Roddelen;
  4. Zomaar mensen in de cc van mailtjes zetten;
  5. Niet op tijd komen.

Irritaties hygiëne

Hoewel het verzuimen van het inruimen van de vaatwasser een heikel punt is op de werkvloer, is dit niet het grootste irritatiepunt als het aankomt op hygiëne. Het staat niet eens in de top 5. We vinden het het allervervelendst als collega’s hun handen niet wassen na een toiletbezoek. Zo’n 63,8 procent van de ondervraagden is het daarmee eens. Dit zijn de andere grootste irritaties betreft hygiëne:

  1. Handen niet wassen na een toiletbezoek – 63,3 procent;
  2. Zakdoekjes na gebruik laten slingeren – 60,7 procent;
  3. Snotneus aan mouw afvegen: 59,2 procent;
  4. Hoesten of niezen zonder een hand voor de mond te houden – 48,6 procent;
  5. Handen niet wassen nadat je je neus hebt gesnoten – 42,4 procent.

Lees ook: Dit zijn de ergste eisen van bruiden aan hun bruidsmeisjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels