‘Is het asociaal dat ik mijn auto niet wilde verplaatsen voor mijn buren?’

auto buren

Sanders buren willen hun auto voor de deur parkeren zodat ze minder ver moeten lopen met de kinderen

Sander* woont in een wijk waar je langs de straat kunt parkeren. Dit levert in principe nooit problemen op, omdat er altijd wel ergens een plekje is. Toch heeft dit recentelijk gezorgd voor een aanvaring met zijn buren. Zij wilden dat hij zijn auto zou verplaatsen zodat ze minder ver moesten lopen met hun kinderen, maar daar was Sander het niet mee eens. 

Auto parkeren

“Ik woon in een wijk waar we op straat kunnen parkeren”, begint Sander zijn verhaal op het forum Reddit. “Normaal gesproken parkeer ik altijd voor mijn eigen huis, omdat daar eigenlijk altijd wel plek is. Onlangs parkeerde ik mijn auto voor het huis van mijn buurman, omdat de plek voor mijn huis al bezet was”, vertelt hij. “Ik parkeer mijn auto eigenlijk gewoon waar er maar ruimte is, aangezien er voor niemand een vaste parkeerplaats in de straat is.”

Verplaatsen

Niet veel later kwamen de buren van Sander ook thuis. “Ze parkeerden hun auto aan de overkant van de straat, op vijf meter loopafstand van hun uit”, zegt hij. Toch leek dit voor zijn buren een probleem te zijn. “Ze klopten bij mij aan en vroegen of ik mijn auto ergens anders wilde parkeren”, vertelt hij. “Ze weten dat je overal op straat mag parkeren, maar legden uit dat ze kinderen hebben dan dat ze daarom zo dicht mogelijk bij hun eigen huis willen staan.” De plek waar Sander’s buren hun auto hadden staan vonden ze naar eigen zeggen te ver lopen om hun kinderen te dragen als ze slapen.

Buren boos

“Ik weigerde mijn auto te verplaatsen”, gaat Sander verder. “Ik heb het recht om overal te parkeren, net als iedereen in de straat. Bovendien ging het om vijf meter, waar hebben we het over?” Zijn buren dachten hier echter anders over. “Ze waren niet blij dat ik mijn auto voor hun huis had geparkeerd. Ze scholden me uit en dreigden zelfs mijn autobanden door te snijden”, deelt Sander. “Is het dan zo asociaal dat ik mijn auto daar een keer heb geparkeerd?” vraagt hij zich af. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam Trblmaker2.

Lees ook: Aanstaande vader: ‘Mijn vrouw en ik worden het niet eens over de babynaam’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels