‘Is het raar dat ik mijn hond meeneem in de supermarkt?’

hond supermarkt

‘Het was maar tien minuten’

De 33-jarige Samantha* is dol op haar hondje Bengel. Ze neemt hem overal mee naar toe, zélfs naar de supermarkt. Niet altijd natuurlijk, maar laatst kwam het toevallig wel zo uit en het was een kort bezoekje. Toch waren bezoekers in de winkel niet blij met haar actie…

Naar de supermarkt

“Ik ben de trotste eigenaar van Bengel, mijn Yorkshire Terriër”, begint Samantha haar verhaal op het forum Reddit. De vrouw vertelt dat ze Bengel onlangs een dagje mee had genomen naar een hondenpark. “Daar vlakbij is ook een supermarkt met een kruidenierswinkel waar ik vaak naartoe ga. Nu ik toch in de buurt was wilde ik meteen een boodschap halen.” Samantha besloot haar hondje mee te nemen in de supermarkt. “Het was een warmere dag en ik wilde Bengel niet in de auto laten zitten”, legt ze uit. “Dus heb ik hem aangelijnd en meegenomen.”

Tien minuten

“Het was maar een kort bezoekje, niet langer dan tien minuten”, gaat Samantha verder. “Ik moest alleen even wat groente en fruit halen.” Maar daar kwam ze een man tegen die niet blij was met Bengel. “De man was in de dertig en geen werknemer, hij vertelde me grof dat huisdieren niet zijn toegestaan in supermarkten en vroeg waarom ik mijn hond bij me had”, vertelt de vrouw. “Voordat ik kon reageren, vertelde hij me dat het walgelijk was om met mijn hond op de groenteafdeling rond te lopen.”

Luie huisdiereneigenaar

Samantha zei tegen de man dat het warm was en ze maar kort in de winkel zou zijn. “Ik verontschuldigde me en zei dat het voor mij het handigst was om hier met Bengel te komen. Hij zei dat ik moest oprotten en dat ik een luie huisdiereneigenaar was. Toen stormde hij weg. Het was een hele scène”, blikt Samantha terug. “Ik voelde me ongemakkelijk en ging gewoon weg. Ik dacht dat het niet erg zou zijn. Bengel heeft zich niet misdragen.” Toch vraagt ze zich nu af of het raar was dat ze haar hond meenam naar de supermarkt. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/DogGroceryStoreThrow.

Lees ook: ‘Mijn man is boos omdat ik mijn stiefzoon niet mee wil op vakantie’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels