‘Is het terecht dat ik de afwas van collega’s niet wil doen?’

afwas

De man is het niet eens met de regels van zijn collega’s

Dustin* is 23 en werkt in een sportschool als receptionist. Hoewel hij zijn baan waardeert, stuitte hij onlangs op een taak die hij toch echt weigert te toen. Hierdoor botste hij met een collega. Op het forum Reddit doet hij anoniem zijn verhaal en vraagt hij om advies.

Taken

“Ik ben 23 en werk als receptionist in een sportschool. Ik verdien het minimumloon”, begint Dustin zijn verhaal. “Een van de vele taken van een receptionist is om aan het eind van de dienst het gebouw op te ruimen”, gaat hij verder. Dustin vertelt dat hij dat geen probleem vindt om te doen, maar dat andere medewerkers het hem wel heel moeilijk maken. “De sportschool zelf ruim ik altijd netjes op, maar op de een of andere manier is er zelfs een zooitje in de keuken van het personeel. Mensen laten vuile kopjes en borden gewoon in de gootsteen staan, wetende dat het de ‘verantwoordelijkheid’ van de dienstdoende receptioniste is om het aan het eind van de dienst de afwas te doen”, vervolgt Dustin.

Afwas

“Ik weiger dit te doen. Ik ben een volwassene. Ik was mijn borden en bekers af en verwacht niet dat andere mensen het na mij opruimen”, legt hij uit. “Ik vind gewoon dat het verkeerd om zoveel rommel achter te laten en maar te denken dat iemand anders het wel opruimt. Mensen hebben het lef gehad te vragen waarom ik hun Tupperware aan het eind van mijn dienst niet heb gewassen.” Dustin vindt dat te bizar voor woorden en vraagt zich af of het terecht is dat hij weigert om de vaat van anderen te doen.

*Dustin is niet de echte naam van de jongen. Hij deelt zijn verhaal anoniem op Reddit onder de naam u/Many-Operation653.

Lees ook: ‘Ik wil liever dat een vreemde bij mijn bevalling is dan mijn eigen man’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash