Is het nu wél of niet goed om vaak van shampoo te wisselen? Dit is het antwoord!

Is wisselen van shampoo wel nodig?

De een zegt dat het beter voor je haar is om zo af en toe van shampoo te wisselen en de ander zegt dat dit helemaal nergens voor nodig is. Inmiddels wisten wij echt niet meer wat nou wel en niet goed was, dus we zochten het voor je uit. 

Is het nu goed om vaak van merk te wisselen of kan je beter trouw aan je huidige fles blijven?

Voeding
Frederique Hoste, educationmanager van Kérastase, zegt er het volgende over: “Het haar raakt niet gewend aan een shampoo, het heeft soms gewoon behoefte aan iets anders. De keuze van shampoo hangt af van de behoeften van je haar en die veranderen door het jaar. Ze zijn afhankelijk van je look, humeur en de seizoenen. Tijdens en na de zomer kan het extra voeding gebruiken, terwijl je in de winter bijvoorbeeld eerder een anti-pluis shampoo nodig hebt.”

Shampoococktailing
Het is dus helemaal niet erg om je haar het hele jaar door met dezelfde shampoo te wassen, zolang je haar die shampoo nodig heeft. Je kan ook nog shampoo’s mixen. Het zogeheten shampoococktailing. Mix hiervoor een zuiverende shampoo met een shampoo die bijvoorbeeld goed is voor krullen, of die werkt tegen pluizig haar. Overdrijf het alleen niet. Teveel shampoo’s door elkaar mixen gaat ten koste van de werking. Beperk je dus liever tot twee shampoo’s. Breng daarna nog wat conditioner of een haarmasker in het haar en je haar zal supergezond zijn.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash