Dit is het vrolijkste nummer allertijden! Deze moet je hebben gehoord!

Kan jij raden welk nummer het is?

De een verdient zijn geld met een baan op kantoor en de ander sprokkelt zijn salaris bij elkaar door onderzoekjes te doen naar niet superbelangrijke dingen. Het laatste is het geval voor de onderzoekers die benieuwd waren naar het vrolijkste nummer allertijden. Geen baanbrekend onderzoek, maar wel leuk om te weten.

Happy van Pharrell, I’m Yours van Jason Mraz en Dancing Queen van Abba hebben alledrie met elkaar gemeen dat het heel gezellige, vrolijke nummers zijn. Maar onderzoekers van de Universiteit van Missouri hebben onthuld dat geen van deze drie nummers de vrolijkste allertijden is. Welke band wel verantwoordelijk is voor dit nummer? Queen, namelijk met het nummer ‘Don’t Stop Me Now’.

Het onderzoek
Het onderzoeksteam ondervroeg respondenten om twee weken lang naar vrolijke muziek te luisteren en kwamen tot de conclusie dat vrolijke muziek daadwerkelijk een positief effect heeft op iemands gemoedstoestand. Naar aanleiding van deze gegevens werd vervolgens onderzocht welk liedje dan het vrolijkst maakt. Neurowetenschapper Jacob Jolij nam deze schone taak op zich en bestudeerde 126 westerse liedjes van de afgelopen vijf decennia en ontdekte dat ‘Don’t Stop Me Now’ het gelukkigst maakt.

Wel is het zo dat deze uitslag alleen geldt voor het westen. Mensen uit andere delen van de wereld zijn namelijk grootgebracht met andere muziek en hanteren daarom andere feel good liedjes.

Meer lezen?

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Pixabay